před Červenou jámou

kam asi chvátá?

….má na vybranou

Červená jáma…chybí Vítek a Dima 

Odpolední teploty pomalu na koupání, sníh se rychle mění na jarní firn a Verča si dnes jede počtvrté vychutnat jízdu na běžkách. K týmu se připojuje i natěšený Vítek.

Nastoupané metry z Varů do Abertam rychle přibývají. Běžky upnuty, poutka hůlek správně zachycena a vyrážíme. Změklý sníh nedovoluje jízdu po pláních a tak Vítek s Dimou rychle mizí v dost mizerné stopě ve směru k Červené jámě. Náčelníkova grupa jede za nimi a od Abertam se rozvážně k lesu blíží Soňa a Verča, kterou dostávám na starost.

Ve stoupání necháváme Soňu za sebou a od Rote Grube ordinuji Verče tradiční 9ti kilometrové kolečko, proložené „náročnými“ sjezdy od Bludné a po Černé cestě k pramenům Bílé Bystřice. Mé rady se snaží Verča dodržovat, tím pádem jsou sjezdy bravurně zvládnuty, někdy i za použití měkkých částí těla, sloužících k rychlému zastavení.

Čas však rychle utíká a ještě nás čeká návrat do Abertam, kde nás na pláni dojíždí Vítek i ostatní kamarádi, kroužící kolem Mrtvého rybníku. Slunce zapadá a do aut zapadáme i my. Bezva odpoledne na sněhu končí a ještě nás čeká druhá rehabilitační fáze přípravy…

video

Loading