„Áčko“ na Přebuzi

horská a silniční sekce ve Vojkovicích

Tak se dnes Tukani v krásném a teplém počasí rozletěli po stezkách cestách i silnicích. „Áčko“ se protahuje ve vyšších nadmořských výškách kolem Bublavy a zbytek týmu, rozdělený na silničářskou a horskou sekci, míří do Vojkovic, aby si zde vyzobal dnes servírované rybí hody.

Zatímco vyšťavené áčko zavodňuje organismus v Přebuzi „Na kovárně“, horská sekce míří do Dalovic a přes Lysý vrch ke Stráni, odkud si to dává nad Pulovicemi k zelené a dál ke Královské, jenž je přivádí ke křížku nad Radošovem. Pěkná větvička na fotce vylepšuje tváře Tukanů i pohled do dáli a tým to valí ve směru na hradiště Thebisberg nad Velichovem, kde se zbaběle odrozuje Jezevec. Vojkovice na dosah a nefiltrované v poledním stínu přichází právě vhod.

Silný tým silničářů to od Startu bere od základu a víří vzduch v tempu udávaném elektickým budíkem v hrudi Pavla ve směru k Velasu, k Hroznětínu a přes Hluboký do Horního Žďáru. Zuzka touží po rezavé převařené vodě a tak je jí vyhověno. Cyklostezka do Květnové za námi a před námi krátce výživný stoupák ke Krásnému lesu. Krásně to v silném odéru hnojůvkou zalitých polí a jarní rozkvetlé přírodě stoupá. Horizont hravě překonán a rychlost náhle stoupá ve sjezdu do Damic. Ještě kousek a brzdové špalíky mají ve Vojkovicích u přejezdu co dělat.

Obě sekce jsou opět pohromadě, společně pleníme jídelníček, pohoda, nefiltr, klid, chybí snad jen gauč. V éteru létají fotky mezi Přebuzí a Vojkovicemi, první mráčky se honí po obloze, vesmír je přeplněn pozdravy a přáními k narozeninám Hanky.

Čas letí a obě sekce letí k domovu, silničářská určitě a kam doletí horská?….

silnice:

terén:

 

 

Loading