pohled od Horního Pískovce do středu země

pohled z Podhorské výsypky na Velflík

První advent, venku na vás dýchá mráz tentokrát importovaný ze severu, sníh se objevuje jen ve vrcholových partiích Krušných hor a v nižších nadmořských výškách karlovarské kotliny to vypadá jak na jaře. Sluneční paprsky nestačí ohřát vzduch, z cyklistických šatníků jsou vytaženy oděvní, mrazuvzdorné vrstvy, určené k udržení tepla cyklistů, vybavených duší Tukanů.

Mapa pak prozrazuje, kde dnes Tukani zakroužili a mohli se pokochat nejen pohledem do hlubin země s odkrytými, silnými vrstvami hlušiny i úzkým proužkem slisovaných třetihorních plavuní, přesliček a jiného třetihorního plevele. Zasněné pohledy jim pak jistě zaletěly k romanticky kouřícím komínům a chladicím věžím jistého kombinátu pro využití hnědého uhlí, jenž vhodně doplňuje panoráma Krušných hor i okolní lázeňská území.

Jistě neradi pak opustili dramatickou vyhlídku v Horním Pískovci, aby se rychle projeli v divokých terénech kolem Těšovic i po pravém břehu Ohře a směle zakroužili mezi buření, stromky i po kořenech do Starého Sedla, kde si vychutnali houpací lávku. Po rychlé jízdě přes Loket, Svatošky a Doubí si pak mohli u bran základny zapsat ujetých 52 kilometrů. Někteří vytrvalci pak zde a i jinde usilovně rehabilitovali skoro až do nešpor. No vytrvalost Tukanům nechybí, tak zítra v bazénu…

trasa Roman

Loading