torzo Tukanů

radost jak při Tour de France

Nedělní odpoledne, vodu kapající z nebe kapky vystřídaly šedivé mraky, na Vary se valí podzim se všemi svými skvělými projevy a náladami. Koukám na fotky ze sobotní vyjížďky, jimiž Roman zahltil sítě a osm kusů je docela slušná účast. Ostatní Tukani, plavící se po Jadranu, vzpomínající se spolužáky na doby dávno milulé či sbírající rodinobody, mohou jen závidět. U Startu se objevil „nováček“ i náčelník a trasu vyjížďky zaznamenal Roman.  

Sobotní odpoledne zahájeno jízdou do vrchu a klasicky rovnou vzhůru do nebes. Tedy k Ottovu pomníku a kolem chaty V Sedle pod Gétovku a přes Hůrky, Pitchusberg a kolem „Kolováku“ dojeli do Pily. Modrá značka je asi uchvátila a tak ji sledovali kolem Javorenského potoku až pod Viklan. Romanův Garmin prozradil, že dál jeli po cyklostezce č. 2034 přes Číhanou na Svinov, aby se pak shlíželi v hladině řeky Střely až k Podzámeckému rybníku, kde zmátli pronásledovatele a odbočili k Útvině.

Kdo nezná Útvinu a nebyl na zdejší dřevěné rozhledně, jako by nebyl. Vyšplhat po schodech k nebesům a pokochat se pohledem na krajinu stojí za to. No někteří Tukani zde mají zářez, jiní pověšený pytel.

Další směr vyjížďky byl veden mezi poli a loukami k Sedlu, Brti, Měchovu, aby pak přes Chodov sjeli fofrem do Bečova. Jízda na horáku je pak umocněna kvapíkem na asfaltu položeným k přehradě Březová, kde masochistický zážitek ze soupeření s motorizovaným národem končí v Doubí.

Podle zprávy uveřejněné v deníku „La Gazzetta dello Sport“, statistici zaznamenali vedle úspěchů profíků ve Vueltě i dnešní výkon Tukanů v terénu (Roman ujetých 86km a 825 nastoupaných metrů). Kolik toho urazil Bobo, Ouroďák a Pušák na jachtě pod pálivým sluncem modrého Jadranu světový sportovní tisk neuvádí…

 

Loading