výhled z Pušákovo v.i.p. „švýcarské“ cely

od dědičné štoly sv. Jiří k Jelení

Víkend proběhl a pomalu, jako zapadající slunce, zapadá prachem rozvířeným pohybem a letem Tukanů nejen na sněhu i na asfaltu či v terénu.  

Sobota se přihlásila po ránu ve Varech nevlídně. Hladina teploměru bublá dost vysoko nad nulou, sníh taje před očima i heslo „V jednotě je síla“ smyl drobný déšť z oprýskané stěny garáží v Tuhnicích. Náčelník hlídá své rodinné hejno na Božáku, Pušák vyhřívá své staré klouby na slunci a ve vysoké nadmořské výšce švýcarských velehor předvádí svůj vytříbený jezdecký styl udiveným davům na sjezdovkách. Irča dává přednost bublající vodě ve vířivce na Loučné, já hltám kilometry na Kammloipe a Bobo s Ouroďákem zkouší svou stabilitu na ledem pokrytých cestách lázeňských lesů. Garmin také prozrazuje, že Roman oprášil sedlo zimáka a trhal asfalt až k Dolnímu Rychnovu a zpět k rodné hroudě, kde pak šťastně protancoval večer. No i bez vedení si tedy Tukani vedli při sportu slušně a skalní zapsali účast dokonce i na základně.

Neděle zaznamenala prudkou změnu počasí, sluneční paprsky se tlačí do oken, mráz zpevnil zbylý sníh a drahá polovička chvíli nedává pozor. Vysmekávám se z jejího zorného pole a rychle mizím s plavkami v ruce k rychloplavbě ve vlnách bazénu KV Arény. Tentokrát obsazujeme skoro všechny dráhy, boj proti času a odporu vody začíná. V bazénu jsme tak pomočili svá brka při zdokonalování svých plaveckých stylů a při krkolomném sjíždění nebezpečně zakrouceného Tobogánu.

Odstartována je i Jizerská padesátka, kde Žíža bojuje v barvách Tukanů za čest oddílu TJ Sokol Kolínec. Máme odplaváno, pomalu vychládáme, sledujeme barevku, kde vítězní profíci na lyžích si padesátku ani neužili a jsou už v cíli. Doma pak zjišťuji, že Roman s Ájou se projeli ve stopách nad Jelením a startovní číslo 4739 tlačilo zdatně soupeře před sebou a projelo 50km v čase 3hodiny 41 minut 32 vteřin na 1460 místě mezi muži a 471 v kategorii. Tímto Žížovi a jeho výkonu gratulujeme.

Loading