Lobzy – setkání na sněhu

noční směna na Rolavě

Změny počasí, vyvolané dovozem mrazu z matičky Rusi a oblastí kolem Kremlu, vytvořily pro dnešní přípravu a sportovní odpoledne Tukanů příznivé podmínky. Sleduji vývoj teplot a připravuji skluznice běžek k bruslení v terénech rozložených po golfišti zdejšího v.i.p. golfového resortu. Náčelníkovo smělý plán, dojet na běžkách k Bochovu ale ruší Vítek s návrhem provětrat peří na zmrzlých pláních kolem Lobzů.

Místo činu dohodnuto a tentokrát vyjíždíme, s ohledem na vyšťavený pracující proletariát, po třetí hodině odpolední do katastru obce kdysi nazvané Lausbach, posléze srovnané se zemí v rámci akce „Úklid pohraničí“ včetně kostela sv. Vavřince, na jehož místě dnes stojí kravín. Vskutku zářný příklad obnovy a modernizace míst pro duchovní útěchu, Dima by jásal.

Na místo činu dojíždíme dost pozdě, světla pomalu ubývá ale o to rychleji přibývají probruslené kilometry na zmrzlém povrchu. Vpřed, vlevo, vpravo, dolů i nahoru, volného prostoru pro pohyb je sdostatek a nic nebrání rozletu Tukanů. Malá zastávka pro fotku s jistým domorodcem ze Slavkova, jehož jsme dlouho neviděli. Pořizuji video záběry týmu i krajiny v ubývajícím světle a mám co dělat abych dohnal v dálce se mi ztrácející kamarády. Běžky jedou, skluznice sviští, vyhýbáme se krtincům, občas mě překvapí zrádná vlna z nafoukaného sněhu. Dobré cvičení na nohy, rovnováhu i pozornost. Na pláních potkáváme osamělé běžce a ve stopě i vyznavačku klasického stylu Irču s odpočívajícím“ Bobem.

Ještě pár lalůčků, začíná se šeřit, Vítek řehtá radostí a trpí náhlým příchodem orgazmu z povedené akce. Po hodině odepínám běžky, Garmin ukazuje odbruslených 12,5 km a čeká nás ještě rehabilitační fáze tréninku na základně, kde čile protahujeme zvláště řečové svaly, hodnotíme společně dnešní akci i Vítkův orgasmus. Fotky v telefonech pak prozrazují výkon noční hlídky, vybavené čelovkami a pohybující se ve tmě zalitých stopách kolem Jelení a Rolavy. Ze světa Alpských vrcholů a sjezdovek zasílá sluncem ozářený pozdrav Martin a doma pak PC prozrazuje, že i Jirka Řízek čile rozhýbal svou kostru a svalstvo svižným během kolem Drahovic. Tak jen tak dál Tukani…

fotky    video

Loading