… a mají to za sebou

Tak jak jste připraveni na zítřek? V kolik vyjedeme na golf? zní můj dotaz a začíná smršť ve virtuálním světě a mobilní diskuse chytrých telefonů v rukách Tukanů:

„Já bych jel ráno…“ , „to je na Irče“, „Martine, asi ráno pojedeš sám“, „domluv se s Dimou“, „já se budu snažit na 13.00 u pošty…“ , „tak , dej včas vědět“, „pospíším si…“, „ve 13.05 stojím před barákem…“, „kdo mě veme na golf?“ , „co Dima? jede také?“ ,

je ukončena dotazem, v socialistickém tempu pracujícího zástupce proletariátu ,„…to není možný, zase nikdo nedělá“.

„Píchačky“ na golfu zaznamenávají účast a věkový průměr, dnes dost vysoko posazený, nám kazí na startu jen stále mladí Irča a Bobo. Pár slunečních lúčů proráží šedivé mraky, rozbouřená hladina rtuti se zklidňuje a schovává v poloze hluboko pod nulou. Obouvám boty, připínám běžky, navlékám poutka hůlek a bruslím v zasněženém golfišti za kamarády.

Přemrzlý sníh vrže pod skluznicemi, rozbité stopy brzo odpoledne zaplněny jen rychleji pracujícími, sportovně naladěnými živnostníky, důchodci a matkami s dětmi v předškolním věku. Kroužím a bruslím s Jirkou po areálu, ve druhém kole předjíždíme Boba i Irču. Lyže skvěle jedou, kolečka přibývají i v citelném chladu pozdního odpoledne. Znovu předjíždíme klasiky Boba, Irču a potkáváme ve stopě Honzíka podporovaného při pohybu v přírodě drahou polovičkou.

Pušák mě stále tlačí před sebou a já jej v pěkném tempu vleču do osmého kola za sebou. Ještě poslední stoupání i  sjezd a končíme svou dnešní jízdu. Potkáváme se s Honzíkem, jenž jede k autu změnit mázu na prokluzujících lyžích. Ukládám běžky do auta a sleduji Garmina, jenž dnes zaznamenal ulyžovaných 24 kilometrů. Bobo s Irčou drží místa v místní v.i.p. osvěžovně, kde vám kolem nohou a někdy i hlavy, létají golfové pumlíče.

Horký čaj pro řidiče i svařák pro zbytek týmu doplnil vypocená kila a u auta se potkáváme s Dimou, pro kterého je dnes dávka tří okruhů zřejmě nadlidský výkon. Ještě společná fotka, dnes Tukany obsazený areál opouštíme osvěženi a jistě příjemně připraveni pro večerní setkání na základně…

Loading