nad Pupkaní rezervací

nad Pupkaní rezervací

U Hrušky 475 m.n.m.

U Hrušky 475 m.n.m.

... taky jedna z Kramolína nad Lipnem

… taky jedna z Kramolína nad Lipnem

Ahoj Tukani, posílám pozdrav z nebe. P.

Ahoj Tukani, posílám pozdrav z nebe. P.

ještě nejsem v bedně, jsem na bedně!!!

… ještě nejsem v bedně, jsem na bedně!!!

Aladin předpovídá vodu, slunce zatím svítí. Jedu ke Startu a přede mnou kmihají na klikách tretry, obuté na nohy Tukana v modré variantě dresu. Hádám kdo to je a ejhle, mladší Dima dostal propustku k účasti mezi vytrvalci a vrchaři podpořených dvoufázově trénujícím šampionem a kvůli snížení věkového průměru i Vítkem.

Tentokrát jsme oslabeni o náčelníka, Irču a Pušáka, kteří se dnes postavili proti přesile stejně posedlých soupeřů na trati tradičního závodu UNHOŠŤSKÁ LYŽE. Ostatní kamarádi jistě využívají víkendového volna podle svých představ. Zdenda posílá pozdrav z Kramolína u Lipna a z nebeských výšin nad Sedlečkem , zavěšen v pavučině tenkých lanek a s vrtulí v zadku, vše kontroluje a zdraví Pavel.

Sedm statečných, po krátkém váhání kam vyrazit a jakou trasu vybrat z nepřeberné nabídky karlovarské divočiny, dává nakonec přednost projetí nově označené trasy XTerry 2016. Terény kolem Dalovic slouží pro zahřátí, plavání v rozbouřených vodách Velkého Rybníku necháváme pro závodníky a už si dáváme do těla na nově přeznačené a čerstvě promočené trati závodu. Kluzké jehličí, listí a kořeny se snaží Tukany vyhodit ze sedel, ale nemají šanci. Zakroužili jsme kolem Velasu a Podlesí, míříme nad Concordii a přes louky nad Hájkem a Pupkaní rezervaci do Nejdy.

Chvilku přemýšlím jakým stylem budou závodníci zdolávat svodidla v Nejdě a výjezd po louce na vrch U Hrušky nad Ostrovem. Doufám a přeji jim sucho, jinak dorazí na vrchol obaleni něchtěným bahnem jako dnes my. Snaha očistit silně lepící hmotu je marná a ve sjezdu si nabírám další, kola se sotva protahují vidlicí a kolem přesmykače si vezu do Ostrova velkou hroudu promíchanou s trávou, jenž mě velmi nerada opouští ve sjezdu kolem Ostrovských rybníků. No u zámku ztrácím poslední mazlavé kousky a jedu za ostatními k nádraží, kde za přejezdem šampión mění prudce směr kolem ohrady a šťastni stoupáme k loveckému zámečku. Ani jsme se se nezadýchali a míjíme pod vrcholem Zříceniny trosky kdysi chlouby majitelů ostrovského panství. Markrabata Ludwig Georg a August Georg z Baden-Badenu a Hochburku by se asi divili.

No my, poučení historií, před a posrpnovým i polistopadovým vývojem se nedivíme a vodou nasáklými cestami jedeme dál k rozcestí u Thiergarten s nově vyznačenou zelenou značkou ke Stráni. Kilometrů, bahna, vody asi máme pro dnešek vybráno dost a svěže zelené listí šeptá „Zuzanka čeká …“. Obracíme se k Nejdě, kde uzavíráme u svodidel okruh. Ještě zakroužit kolem Boru, projet Dalovice a jsme v cíli. Myčka je v provozu, bahno z bajků, treter odplaveno, těla zavodněna. Světová rádia hlásí do éteru úspěch Krčína na přetěžkém PIVNÍM TRIATLONU KOLOVÁK 2016 a z Unhoště ještě přichází kusé zprávy o Tukanech na bedně, tak doufám, že se v úterý účastníci pochlubí.

fotky                      video

Loading