vítězové

vítězové

cyklistika bolí ...

cyklistika bolí …

Sobotní, chladné časně jarní ráno jak vymalované, Čankov a jeho katastr s vyznačenou náročnou tratí časovky připraven a připraveni jsou i závodníci všeho věku s touhou porazit nejen čas, ale i soupeře. Chybí snad jen větší účast zástupců světového tisku, sportovních deníků, funkcionářů KvSC, diváků a také sponzorům se asi nechtělo poznat na vlastní oči atmosféru boje s rychlostí, technikou a zemskou přitažlivostí.

Fotografové i zakládající člen natáčející video jsou připraveni, závodníci ještě zahřívají svaly ve stoupání ke křížku, zkouší svou odvahu při pohledu do chřtánu a hloubky „Aršlochu“. V pravé poledne zní startovní pokyn a gumy prvního závodníka a dalších se odvalují po trati, na které ovšem chybí slibované bahno. Lesem zní jarní písně ptactva, rachot šaltrů a hluboké dýchání ve stoupáních a v technické pasáži „Parapetu“. Uklidňující výdechy při výjezdu z Aršlochu jsou znamením dobré odvahy a technické zdatnosti všech soupeřů.

Stopky měří čas všem stejně, „Eliťáci“ se předvádí, „hobíci“ se nenechávají zahanbit i Aršloch ukazuje svou sílu, většinou závodníků zdolanou v sedle. Slunce svítí na tu krásu, ale všechno má svůj konec, do cíle dojíždí poslední závodnice. Závěrečné slovo ředitele závodu, hodnocení výkonů, předat diplomy a vysocekalorickyhodnotné dietologicky vhodné ceny, nejen vítězům zatleskat a Jarní Bahna 2016 to mají za sebou. Tak kamarádky a kamarádi cyklisté vzhůru do závodní sezóny a na podzim nashle.

Foto od BoBo

Foto od Petra Dimy

Foto od Pepína

Foto Petr

video Petr

Video od Dana

trasa zaznamenána Romanem:

 

Loading