nic si nedarují...

nic si nedarují…

to je pohled pane Smetana...

to je pohled pane Smetana…

Jaro se konečně ukázalo, počasí ideálně cyklistické a z názvu „Jarní Bahna“ zůstalo jen asi 50 metrů lehce zabahněné trati nad letním kinem. Účast skalních, na vše připravených, zimní přípravou zocelených a odolných bajkerů všech kategorií opět velmi slušná.

Fotky a video přiblíží lépe atmosféru závodu a soupeření nejen tradičních vítězů, ale i silnou vůli a chuti všech závodníků zdolávajících všemi způsoby obávaného Velblouda. Ocenění by si zasloužil zejména  urputně zaťatý, nejmenovaný bajker ze Stodu, třikrát ve sjezdu schozený velbloudem do listí. Taktéž výjezd na „Karlovku“ stál za to i „Hadovka“ se podepsala a vysála ve dvou či ve třech kolech ze závodníků nastřádané síly.

Chybějící hvězdy světového cyklistickobajkerského cirkusu dnes zaváhaly, ale jejich neúčast jsme na těžké trati třetího závodu ani nepostřehli. Závod se však eliťákům i bez nich povedl. Škoda, že již nežije Heinrich von Mattoni a současní sponzoři se bojí oslovit pořadatele a váhají s pomocí tomuto tradičnímu jarnímu zahajovacímu klání bajkerské sezóny a závodů, konanému na nádherných tratích v centru světového lázeňství.

Pana Smetanu určitě svrbí zadek, věřím, že nezelená závistí a jistě by vyměnil noty za bajka. Svým bronzovým zrakem dnes ocenil nejen závodnice, ale i vítěze ze všech kategorií a úspěch pořadatelského týmu. Tak se těšme na změnu počasí a doufejme, že časovka v Čankově bude konečně bahnitá.

Foto od BoBo

Foto od Petra Dimy

Foto od Pepína

fotky Petr

video

Video od Dana elite

Video od Dana 14 30

trasa závodu jak ji 3x projel Roman:

 

Loading