poslední metry před vrcholem

poslední metry před vrcholem

Velký pátek je v českém kalendáři, po dlouhých parlamentních debatách, znovu zapsán jako den pracovního klidu. Slabší účast Tukanů při dnešní vyjížďce je zřejmě ovlivněna odpočinkem závodníků před zítřejším druhým závodem na Třech Křížích, rodinnými povinnostmi, rýmičkou, ojetými převodníky, přísným půstem a projevy nejistého počasí, kdo kterého by psa nevyhnal.

V tento sváteční den vyrážíme do nesváteční předpovědi počasí a do terénů, vedoucích k a kolem tajemné hory Krudum a také do míst kam se odvažují jen nejotrlejší domorodci včetně Ládi.  Klidné tempo po asfaltu cyklostezky nás přivádí pod ještě spící zahrádky v Tašovicích. Teplota u Ohře něco nad nulou a tělesná teplota prudce stoupá při zdolávání převýšení k Puklinovému prameni. Klidný sjezd a jsme na cyklostezce, ze které ukrajujeme první metry do Lokte a k lávce ve Starém Sedle. Zdoláváme rychle všem známou trasu přes Hruškovou a Milíře, odkud je to již kousek k cíli dnešní vyjížďky. Všude klid, jen ve stoupání před vrcholem míjíme osamělého turistu a náhle slyším hlas „kdo se nám tam motá do záběru?“. Lapám po dechu a koukám, že i na Velký pátek česká televize nelení a sbírá záběry i pod Krudumí.

Na posledních metrech pod vrcholem sníh, na vrcholu vítr a zavřená vyhlídková věž. Stejně nic není vidět, jen mlha a šedivá oblaka vezoucí slibovanou vodu. Chvilka na traťovku, JTF a Láďa rychle mizí, Bery s jistotou vede řídítka cyklokrosky ve sjezdu, nic nenechávám náhodě a jedu za nimi se zatajeným dechem a po zelené rychle ztrácíme výšku k Třídomí. Klidné tempo do Nadlesí je ve Dvorech vystřídáno rychlým sjezdem dál po zelené do Lokte, kde je snížená tělesná teplota opět zvýšena při výjezdu od tábořiště k oboře Hory, kde se loučí Láďa dychtící ujet dnes snad 250 km.

Dříve oblíbená cesta kolem obory je rozkazem přehrazena plotem a tak míříme do Hor a sjezdem kolem Zdenkova pomníku k Pyramidě a okruh uzavíráme v Tašovicích na cyklostezce. Bery míří domů do sprchy , JTF a já míříme z povinnosti na základnu. Malé, dnes opravdu malé občerstvení a v sílícím dešti se jedeme zalykat domácím štěstím. Rovnám doma kostru a natahuji unavené svaly na rehabilitačním stroji zn. GAUČ a ještě přichází zpráva od Pušáka, který dnes 2x zakroužil, spolu Karlem R., po trati druhého závodu. Přejeme jemu a ostatním závodícím Tukanům zítra úspěch.

fotky

 

 

 

 

 

Loading