vášeń...

vášeń…

Nastávájí adventní časy, děda Maroz a Ježíšek dohání to, co přes léto zanedbávali. Mají co dělat, aby zvládli splnit všechna přání malých Tukánků a drahých poloviček Tukanů starších, kteří dnes využili první sníh a možnost pohybu v zimní přírodě.

Nedočkavý Bobo jako první přešlapuje u ACS, sníh padá na jeho v chladu odumírající prsty, dostavuje se i v civilu oblečený děda-šampión a v plné zbroji i skalní Tukani, sedlající své bajky za jakéhokoliv počasí. Vyrážíme a Bobo se rychle a nenápadně ztrácí zlákán divokým nočním životem, sponzorským výstavem nápojů na plese a jistě také z rozkazu své drahé polovičky. Sníh poletuje a pomalu zasypává terény nejen kolem Čankova, Velasu, Ruprechtova a Odeře, ale kamarády ve stoupání k Odeřskému jezírku. Zimní idylka u vodního díla doplňuje dobré pocity všech zúčastněných i při ukázce jízdy na ledu ve stoupání k Lužeckému zámečku. Zahraniční řidiči koukají s otevřenými ústy co se to děje. Krátká zastávka u zdařile zrekonstruovaného, nedávno ještě objektu v havarijním stavu. Fotka na památku a opuštíme rychle tato místa, na které obsah našich kapes nestačí.

Asfalt na silničce k Oldřichovu pokrytý sněhem je jak měkký koberec. Ticho a kromě hovoru kamarádů a svištění větru mezi stromy slyší Pepíno náhle i jiné svištění, zřejmě unikajícího vzduchu, uvězněného v zadní gumě Vítkova kola. Proražený plášť a procvaklá guma v mrazivém prostředí Vítkem zručně opravena, naplněna vzduchem za 57,- Kč, dovezeným Čendou v bombičce pod sedlem.

Chlad začíná působit a koněčně se můžeme zahřát ve sjezdu po žluté k Vysoké Štole a k brodu na Oldřichovském potoce, kde svým způsobem překonání dravého vodního toku poskytuji kamarádům skvělou zábavu. Nejdek opuštíme sjezdem od sídliště k mostu přes Rolavu a na staré nejdecké se zvyšuje tempo i rychlost, kterou držíme i na stezce kolem trati do Nové Role, kde se odděluje Roman a Čenda.  Na základnu dorážíme již za tmy, vodou ošetřené bajky odpočívají v garáži a u stolu se probírá dnešní švih už ve polečnosti nezmara Pušáka. Vyjížďka se povedla, tak kamarádi, s odvahou a po hlavě do adventního času a dalších vyjížděk v tomto roce.

fotky

video

 

Loading