OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pohled od Mezirolí k Hroznětínu 15.53 hodin

Jaro, léto a podzim je skoro u konce, mohutná letní fyzickotechnická bajkerská příprava a malá doba ledová je za námi. Bajkery milujících zimní jízdu na kole a zimními přeborníky ovládajících techniky pohybu na lyžích očekávaný sníh stále nikde.

Svatý Martin již hřebelcuje svého bílého koně, kuthany jenž položily své životy za svou zradu jsou na pekáčích a Tukani v předvečer oslav zásluh tohoto světce vyjíždějí v odpoledních hodinách do míst konání sobotní časovky nazvané „Podzimní bahna„, do terénů pod Fojtovským lomem a nad Děpoltovicemi. V tomto čase již, pro potěchu Tukanů,  rozbahněné terény a stezky jsou spíše suché, bahno nikde, jen šustící listí, hladina rtuti elektronických teploměrů v garminech a cyklocomputerech nad deseti stupni a klid, který ruší jen zásadní rozhovory kamarádů roztáčejících kliky svých bajků a majících dostatek dechu.

Terény kolem Bílé skály projety, sjezd do Nové Role terénní zkratkou Irčou hravě a s přehledem zvládnutý v sedle :-). Výjezd z Nové Role po zelené značce pod Hutnický vrch se závěrečným výstrkem bajků dlouho neprojetou a neprostupnou stezkou vinoucí se malebnými místy hustě zarostlými maliníkovou buření do vrcholových partií, kde je dnes místo vrcholu kopce lom a úložiště stavebního a jiného hliněného odpadu.

U Nového Fojtova nastupuje šero, lumeny rychle ubývají, na obzoru září světla spa hotelu Imperiál. Šampion vyrazil odvážně na vyjížďku, asi po vzoru Ouroďáka, bez potřebného vybavení pro cyklisty pohybujícího se na komunikacích a nekomunikacích za tmy. Má snahu se odrodit, ale je  rychle Dimou nezištně vybaven silným světelným zdrojem čínské produkce a tým se vydává, po doplnění ssebou dovezené vysocevitaminickokalorickyhodnotné stravy a ionty přeplněných kapalinných zdrojů do lesních partií pod vrcholky horských štítů „Nad Matysem“ a „Oseku“ po lesních cestách směrem k Děpoltovicím.

Najetých kilometrů je však stále málo a tak tma netma se řítíme kolem Děpoltovického rybníku k Mezirolí a po trase Kiwi si přidáváme lalůček přes Nivy na Ruprechtov a kolem „Beránků“ na Velasu k oboře Hájek, kde si na Vítka počíhal v listí zrádně ukrytý klacek a odnesla to nebohá ale stále dobře fungující letitá přehazka a háček. Minuta ticha za neopravitelný řadič, dobré rady jsou tentokrát nanic, místo činu prosvětlují světla kamarádů, šaltr Vítkem zručně sejmut a nepojízdný bajk odtlačen do náhodou blízké náčelníkovy půjčovny závodních strojů.

Tým se dělí, Roman a Ája míří ve tmě do Nové Role a zbylí odjíždí ve směru na Sadov a přes Dalovice po cyklostezce na základnu. Nestačíme se ještě usadit, Vítek na náhradním stroji a se zašmírovanými roztřepenými konci obou horních končetin, je s JTF mezi námi. „Nováček“ Vladimír se zapisuje do týmové sestavy, rozhovory jsou vedeny napříč celým spektrem, čas utíká a start časovky v Čankově se blíží. Tak tedy kamarádi, sejdeme se v sobotu a v Čankově, kde můžete zúročit celoroční přípravu, přes léto nabrané síly a kondici nejen při úterních vyjížďkách.

fotky

Loading