OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hrušková

Třetí hodina odpolední je po změně času zkouškou pro všechny, kteří nejsou v důchodu, nemají chápavého zaměstnavatele či nejsou jinak dostatečně bonitní aby se mohli k ACS dostavit včas a užívat si podzimních barev, nálad přírody, keců a narážek kamarádů, tělesného masochismu k posílení seběvědomí, udržení kondice a tělesné hmotnosti.

Startujeme v 15.17 a jedenáct Tukanů jede ve stopách vyrytých v asfaltu, šterku a bahně 27,5″ plášti karbonového oře malého náčelníka s cílem zdolat patu rozhledny na Krudumi ještě za světla. Tašovice, první stoupání na rozehřání svalů a k roztažení plicních sklípků, k shluku rodinných vilek Pod Rohem a první sjezd pro uklidnění rozbouřené krve a ke srovnání frekvence dechu ve směru k Jenišovskému hřbitovu. Projíždíme stezkami na velké loketské výsypce 40 metrů nad zasypanou obcí Podhoří, čekáme na Martina, který se konečně vykopal z krabiček a opět našel odvahu osedlat svého pavučinami opleteného a prachem zaneseného bajka.

Vítek to přehnal s počtem vrstev, odkládá spodky a Martin je mezi námi. Nové Sedlo za námi a již víříme a zvedáme barevné listí javorů ve sjezdu k lávce ve Starém Sedlu. Jako obvykle si ve sjezdu k Ohři najdou volné a ostré kameny svou oběť a tentokrát je to Apolín, který předvádí svou mechanickou zručnost. Tým čeká, já jedu s Irčou a Dimou napřed vzhůru do Hruškové, kde nás elánem a silou vybavení Tukani dohánějí.

Stále je světlo ale stoupání v úvozu a po mokrých, listím pokrytých kamenech je prubířským kamenem pro všechny zúčastněné. Milíře, závora a poslední metry ve stoupání na Krudum se již konají za velkého šera. Vrchol Krudumi zdolán v 17.30, kolem nás tma, kderá se dá krájet, zapínáme světla a padáme sjezdem úvozem a tmou po zelené značce k Třídomí. Pak už je to sranda. V Horním Slavkově se část týmu vrhá do ještě větší tmy tunelu, zbytek týmu jede nad tunelem a jejich světla září do tmy jak hvězdy na nebi.

Míjíme popraviště, Stránisko, Kozihorská, Včelín a „Jezevcovka“ je za námi, bajky kupodivu nicmoc zabahněné a každý si hledá své místo u rehabilitačního stolu na základně. Zábava v plném proudu, doráží i pracovně vyšťavený Žíža, Vítek neustále přemlouvá zúčastněné k zítřejší oslavě státního svátku v sedle bajků a ke zdolání Klínovce. Pěkný den, tak zítra v 10.00, kamarádi bděte a nezaspěte.

fotky

 

Loading