nad Hroznětínem

nad Hroznětínem

Podzim je v plném rozpuku, obchodní řetězce se snaží prosadit vánoční nálady a příroda připravuje pro Tukanské vyjížďky ideální podmínky. Pryč jsou doby letně zaprášených bajků, touhy na ježdění v brodech, spálených lýtek a šíjí. Nastupují bahenní lázně, deštíky, chlad, tma a v garáži na základně opět hledáme a využíváme neposlušnou hadici na vodu potřebnou k očistě nejenom bajků.

Letos naposledy startujeme v letním čase a v šestnáct hodin odjíždí dvanáct Tukanů s cílem proplést se terény a „parapet“ nad Čankovem, sjet do Niv a ztracenou výšku opět nabrat ve stoupání k Ruprechtovu a nad Odeř. Nízké mraky schovávají hradbu Velflíku, v Ruprechtově ztrácíme Ouroďáka, který dává přednost jistě náročné, velmi vysilující a namáhavé rovinné cyklistice na asfaltu ve směru k základně. Nad Odeří ve vzduchu visí vlhko, od Jesenického potoku vede tým vrstevnicová stezka  k Rafandě a láká k překonání výjezdu k židovskému hřbitovu. Vychutnat si příjemné, nenáročné stoupání k Olříši a pod Popovem se vrátit do úrodných rovin divokého západu v Hlubokém odmítá i Čočkin a jeho nohsledi, jenž se vrací zpět k rodné hroudě vychutnávat si s nohama na stole barevku a zalykat se domácím štěstím pod dohledem rodiny.

Skalní Tukani načítají pěkně v tempu výškové metry k rozcestí pod Oldříškým vrchem. Náčelník velí držte se červené a jedeme na Hluboký. Ke slovu se hlásí zdroje světla, Vítkovo neustále trucuje, a rychle ztrácíme výšku v pěkném sjezdu ke Hlubokému (..no opačně bych to nechtěl ani strkat). Brod na Rudném potoce překonán a již se proplétáme loukami ke Kfelům a mezi Ostrovskými rybníky, už ve tmě, k Nejdě. Rychlostní vložka k Nové Vísce, Lesovu, Boru a Dalovicím zvyšuje data ryhlostního průměru a jsme na základně.

Pušák se chlubí novým městským kolem a přírůstkem vyhrabaným z kontejneru i Dima Petr. Irča dováží iniciativně mincíř ke změření hmotnosti  a prokázání váhy našich bajků.  Kola nacucána vodou, oblepena bahnem jsou těžká a změřená data nejsou ovšem objektivní a neodpovídají hodnotám uváděných výrobci. Asi by se to mělo reklamovat. Ještě zvládnout obvyklou vaječnou smršť a jiné pevné či tekuté občersvení, vzpomenout na unudlané nepřítomné kamarády a jedu domů zkontrolovat rodinu. Tak mladší kamarádi Tukani, upravte si od příštího úterý pracovní dobu a startujeme do nových dobrodružství již v 15.00.

fotky

 

Loading