Cibulka

Cibulka

Padesátý ročník filmového šílenství ve světoznámých lázních je u konce, u ACS se na startu mačká pět Tukanů s cílem pokořit rozhlednu Cibulku nad Olovím. Pepíno informuje balík o záludnostech na dnešní trase a kliky roztáčí kola do obrátek ve směru na Loket a Královské Poříčí, kde se připojuje Míra Šmádl.

Projíždíme prachem a chemií narvané území sokolovských a svatavských domorodých kmenů, začínáme nabírat výškové metry a modrá značka nás vede přes Písky k Luhu a k potoku, kde je na výběr brod nebo velmi chatrná, kluzká lávka z tyčí. Čenda volí brod a pouští se odvážně do jeho překonání. Zrádná hlubina a písky smáčené vodou jsou nepřekonatelné a snaží se Čendu pohltit. Pomalu se propadá do bahna, z rezavé pasti se dostává vlastními silami a válečné, pevně se držící, okrové barvy z bajku a těla splachuje vodou řeky Svatavy.

Svatava River překonána a zelená značka nás vede k trampské osadě Modrá Kotva. Ještě vypotit pár litrů potu v zeleni, i v makadamu a jsme u paty rozhledny Cibulka. Výhled do kraje jedinečný a zadarmo. Zdravíme se s potomky Tukana Franty K. a Pepíno si ještě vychutnává pohled z kazatelny Kamenného oltáře. Jeho slovo boží nikdo z přítomných ateistů nevnímá a tak těla ochlazujeme ve sjezdu do Oloví.

Ješte nestačí vychladnout brzdové kotouče a krev se opět ohřívá ve výjezdu kolem Novohorského potoka k Jindřichovicím, kde Čenda napravuje zohýbaný řetěz pomocí dvou hasáků. Řetězu domluveno i šaltr pracuje jak má a u zámečku Favorit se objevuje Pušák, Bery a zezadu je tlačící Jirka H. Posílený balík Tukanů rychle míří za osvěžením do Šindelové. Jídelní lístek vypleněn, vyprahlá těla zavodněna, objevuje se Ouroďák a Irena s Bohoušem. Někteří z Tukanů mají v nohách 65 km a někteří jen o málo méně.

Teplo nás svádí k návštěvě osady Arizona a chladivým vodám zatopeného lomu, kde koupel provedena na Evu a Adama. Odvážní Tukani rozpínají křídla a předvádí i skoky ze skály do temné hlubiny. Potlesk utichá a již se práší za bajky ve sjezdu z Tatrovic po cestě „Horovky“ do Vřesové. Páchnoucí rektizol v nás budí další síly k překonání zbytku kilometrů k základně. Zahrádka obsazena, obdivujeme tiskovou zprávu o výkonech rokového nadšence v letním kině, pozdravy Zuzce vyřízeny a vyřízen mířím domů. Garmin v cíli ukazuje překonanou stovku, pěkná sobota v pěkné společnosti.

fotky

 

Loading