dej jí pámbůh věčnou slávu...

dej jí pámbůh věčnou slávu…

Tak se nějak Tukani vydávají do světa. Další etapy objezdu republiky v oblasti Moravskoslezkých Beskyd a v okolí Frýdku-Místku má za sebou cestovatel Vladimír, Franta a Pavel s podporou paparaziho Petra. Náčelník se vytratil do vyšších poloh jižní polokoule na druhé straně velké louže, Monte Negro s pohořím Durmitor a Sinjajevina potěší zakrátko oko Tukanovo.

Je úterý, provedena evidence účasti u ACS a počasí neslibuje jen slunce, ale připravuje déšť a bahno pro potěchu přítomných. Čočkin s pohledem na blížící se vodou nasáklé mraky vzdává účast a řídí svůj stroj do lázeňských lesů, doprovázen svým zodpovědným a stejně laděným potomkem. Zástupce náčelníka štábu Pušák velí odjezd na trasu s cílem projet tréninkové terény šampióna v Dalovickém bajkovém katastru s pokračováním po trasách závodu XTerra kolem Velkého Rybníku.

Déšť se prozatím nekoná, mokrá tráva a bahýnko ale dělá své s oblečením skalních Tukanů jezdících bez blatníků. Nástrahy terénu, kořenovky, výškové rozdíly, sjezdy snadno zdolávány a překonány. Nastupuje další nepřítel chlad, Bohouš začíná opět odumírat od roztřepené části pravé horní končetiny a nad Sadovem se odrozuje rychlým úprkem do teplé náruče základny. Stejně snadno a ještě rychleji nás také zdolává náhlý déšť, jenž však nemá vytrvalost Tukanů a postupně se přesouvá do jiných oblastí karlovarského okresu . Nemá smysl se schovávat a vyrážíme přes Podlesí směrem ke Kocourku, kde konečně nabíráme bahno a kde se Ouroďák se slzami v očích loučí s utrženým šaltrem a pěšmo zdolává zbylé kilometry k Otovicím.

Jediná louže v této samostatné obci poskytuje možnost částečné očisty našich zablácených bajků a pro Jirku přijíždí spása a odvoz i pro jeho porouchaného miláčka. Tentokrát se „pivní špurt“ nekoná a energie je věnována očistě karbonových a hliníkových dvoukolových strojů od bohatě nalepeného sajrajtu. Stůl postupně obsazen, podpořit, posílit a objednat občerstvení pro kolektiv přijel i Žíža. Probíráme zdravotní stav Zuzky a jiná ožehavá témata, vzájemně si připíjíme, čas letí jako splašený, účastníkům zájezdu do Černé Hory přejeme vše dobré.

fotky

video

 

Loading