OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pod Dražovským mlýnem

Tak a je to tady, ztráta tepla, déšť a sníh, který zbyl na skladě paní Zimě, padá a usadil se na opeření Tukanů, jejichž aktivita je dnes nízká a u ACS musel podpořit účast slávista a nezmar Čočkin.

Vyrážíme s cílem probrodit se jarními vodami a bahnitými terény rozloženými kolem Pily, Dražovského potoka a Stanovic. Na rozjetí a zahřátí zvolen směr k Jaru a na Hůrky, kde by se měl na Motýlku připojit bajker s pruhovaným kožichem …Jezevec, kterému Čočkin pomocí mobilu dává jasné a upřesňující pokyny k místu setkání. Asi mluví maďarsky, protože Jezevec nechápe, ale nakonec se na Kolové připojuje a Čočkin dostává čočku. Oba si navzájem vyčítají neschopnost a už jen vzít do rukou pumpičky. Konflikt zažehnán a společně se vrháme do bahenní lázně na cestě kolem letiště do Pily.

Červená značka a stoupání k Červenému kříži všem dává křídla, průměrná rychlost jak při závodech. Rozcestí u Červeného kříže rozděluje nejen cesty a také rozděluje tým na ty jenž se chtějí projet jarní a dost studenou přírodou a na odrodilce jenž spěchají, aby jim v hospodě něco neuteklo. Pěkné a radost poskytující stoupání k Uhelnému vrchu, kde se potkáváme se srncem, si Vítek za odměnu dává dvakrát, zkušeným to stačí absolvovat jen jednou. Chlad útočí, nabrané bahno ve sjezdu k silnici do Hlinek mám až za ušima. Nestačím vnímat rozkvetlé petrklíče a rychle jedeme klasicky připraveným terénem pro Tukany…bahnem kolem Dražovského potoka do Dolního Dražova. První půlku máme za sebou a druhá půlka jízdy kolem potoka je zpestřená brodem a také bahnem, jehož vůni ocenil zejména Vítek jenž si s ním chamtivě obalil celé kolo.

Opouštíme bahenní lázně a stoupání k Novým Stanovicům a do Stanovic máme za sebou. Času je dost a tak nastupuje klasika, sjezd do Cihelen, následná kontrola skoro golfového pažitu na Fčelíně, Jezevcovka, SOS Doubí a brzdy skřípou na dvoře U Kubrychtů. Bajky se těší na očistu od nánosu bahna a Tukani na teplé nápoje. Probíráme a hodnotíme dnešní švih, kolektiv posilují další kamarádi včetně vyšťaveného a vykořisťovatelem vysátého proletáře Bohouše. Ouroďák se opět nedostavil. Padá jisté podezření, že se zalyká domácím štěstím, ale to je jistě jen pomluva.

Loading