V sobotu bylo nádherné cyklistické počasí…

Velitel akce Jirka zvolil variantu „B“ to jest Bečovské rybníky. Já přijel kscky nacpaný obědem, který se konal v 12 45 (Start byl v 13 00). A tak jsem nasadil obědové tempo (stejně se oběd pokusil nejméně třikrát vyskočit zpět). To se mi nakonec stalo osudným. Neboť mí předjezci vydráždili u Linharta roj vos, a tak jsem během vteřiny koupil tři bodance. Život mi záchránil rychlý postup. Když jsem po té zjišťoval škody, tak jsem zjistil že ty ˇblbý vosy ve mě zanechaly žihadla i s jedovými vaky. A tak to místo u Linharta nebude „vosí“ stezka, nýbrž „včelí“. Potom následoval klasický postup k rybníkům. Touto klasiku jsme nejeli léta, a taky konec zelené nad Bečovem byl pěkně zarostlý. A tak jsem po letech (zřejmě zblblý ze včelýho jedu) sjel kamenný vodopád na konci zelené (nutno podotknout že ho sjeli všichni a šampion Zdeněk podotknul, že od té doby co má odpruženou vydli to už není ono). Kdo má rád pěkné sjezdy doporučuji.

Po té jsem po povinném pivku v Bečově (já měl povinně dvě) Stoupali klasiku na Novou ves. Naposled jsem to jel s náčelníkem Zdeňkem a Ouroďákem před deseti let, ale to by sníh, -1 st.C a v brodu byl jeden metr vody. Mně do hlavy zuřivě bušili kovaříci (které se mi skušeně podařilo zlikvidovat až na kanále, kde jsem na ledě dostal smyk a praštil jsem se do brňavky tak že to kovaříci okamžitě vzdali). Abych se ale vrátil k cestě před deseti lety, tak když jsem se promáčenej z brodu dovyrval k hřbitovní zdi na Nové vsi, kde vodorovně fičeli vločky zleva doprava, tak jsem požádal Náčelníka že tu hřbitovní zeď nějak přelezu, ale kolo ať hodí kluci za mnou.

Dále jen Foto a mapka

 

Ještě podotknu že jme od kanálu nad Krásnem byli za 75 minut na Základně, a to ještě Pepíno 15 minut měnil duši. Dále viz mapka

BoBo

 

Loading