Parta bikerů z Karlových Varů

2018 08 11 Zpověď závodníka

Někde tudy projel Jirka, autor: jsphoto.cz

JIrka po závodě, autor Naďa Bublová

Kamarádi, zde je zpověď vycházející hvězdy asfaltových povrchů, držme mu palce:

„Na tenhle závod jsem se hodně těšil, byl to můj 2. silníční závod a vůbec jsem nevěděl, co mám očekávat.

Na startu jsem byl hodně vzadu, musel jsem se pomalu prokousávat dopředu. Po rovince jsem se snažil vždy někoho chytit, v kopci jsem opět ztrácel. Stoupání na Cínovec bylo hodně těžké, snažil jsem se vždy někoho cvaknout a alespon s ním chvilku vydržet. Skoro na kopci jsem dojel Kamču, netušil jsem, že ta holka jezdí tak dobře. Jeli jsme pak spolu a pomáhali jsme si dojet tu ztrátu, kterou jsme nabrali v tom kopci.

Nahoře na Cínovci začalo tak brutálně pršet, že jsem nic neviděl, na brýlích stěrače nemám. Bylo to fakt brutální, v duchu jsem si říkal, jestli jedeme dobře, nic nebylo vidět. Z ničeho nic mě chytla křeč do lýtka, musel jsem zpomalit a na chvilku i zastavit. Skupina s Kamilou odjíždí a já opět sám.

Nevadí, dávám se dohromady a šlapu do pedálu, po nějaké době je dojíždím a jsem rád, že si můžu chvilku dáchnout v balíku. Najednou mě začnou míjet závoďáci, kteří jedou střední 185 km, snažím se jich udržet a daří se. No aby ne jedeme dlouhý sešup dolu do Lítvínova, jedu tam bomby, chvilkami jim i ujíždím a říkám si zpomal. Jsme Litvínově, vím, že je to relativně po rovině a musím se jich udržet. Jedou bomby, chvilkami i 45 a jsem ochotný položit život, ale udržím se jich, vše se daří.

Najednou vidím šipky, 185 rovně, 113 doprava,10 lidí jede rovně, jeden jede doprava, ano ten jeden jsem já, Tukan řízek. Tak opět sám, na silnici je plno vody do cíle asi nějakých 25 km a nikde nikdo. Po chvilce mě dojel nějaký „týpek“ z Koloshopu, domlouváme se na vzájemné spolupráci a letíme do cíle. Asi jsme nebyli tak rychlí a dojíždí nás skupina asi o 10 lidech, pamatuji si je, už jsem s nimi jel na Cínovci. Říkám si, tohle už musím vydržet a dojet s nimi, vše se daří a jsem v cíli v čase 3:52.- 200 celkově /58 v kategorii.

Z času trošku zklamání, čekal jsem lepší čas, ale dokud se nenaučím jezdit do kopce, tak to lepší nebude. Jinak závod super a těším na na příští rok.

Jirka Řízek

Loading

Previous

2018 08 11 Bublava

Next

2018 08 14 Náčelník 17 let

1 Comment

  1. Martin Zrůst

    Jirko pecka !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

© Tukan Karlovy Vary 2013 - 2024  |  Materiály umístěné na tomto serveru mohou být publikovány pouze se souhlasem autorů.
Developed by Daniel Danielčák