Parta bikerů z Karlových Varů

2016 12 06 Šemnická skála

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pod Gétovkou a Hůrkami nad R6

na červené u Šemnické skály

na červené u Šemnické skály

Staří pamětníci zapomínají v této roční době a předvánočním shonu na projevy sklerózy a vzpomínají s láskou na své dětské časy. S hrnkem grogu či svařáku v ruce se jim jistě honí hlavou, že kolem roku 345 zemřel svatý Mikuláš, proslulý štědrostí k potřebným. Dnes naděluje hlavně dětem a  Tukanům přidal do punčoch neutuchající chuť k pohybu v zimním spánkem spící přírodě, k jízdě po zmrzlých stezkách i po jinovatkou pokrytých kořenech, kamenech, v mrazu a nejlépe ve tmě.

U Startu se sjíždí v tomto příjemném čase velké hejno jedenácti otužilých kamarádů a pod vedením Pušáka míří po cyklostezce do dolních Drahovic a od mostu pak stále vzhůru kolem Drahovické myslivny k vodárně, kde nás dojíždí Vítek aus Taschwitz ve sprinterském tempu.

Společně pak připisujeme výškové metry pod Gétovkou k Hůrkám po zmrzlým listím zapadané stezce ke sjezdu k R6. Tato, dnes kluzká asfaltová stužka, překonána bez pádu a po druhé straně nás čeká sjezd kolem Vratského potoku k odbočce na červenou. Tentokrát je zde obvykle bahenní lázeň zmrzlá a abychom nezmrzli, tahá z batůžku Žíža prima šípkový čaj, silně ovoněný jistou „tuzemskou“ přísadou.

Svaly, naplněné energií této nemrznoucí směsi, točí klikami a výškové metry opět rychle přibývají na úbočovce k potoku Hloubek a pak stále výš a výš a pak i ve tmě pod Bukovým vrchem až cestě od golfu a dál mezi zmrzlými loužemi k silnici od Andělky. Ani jsme se nezapotili a čeká nás krátký, dost chladivý sjezd k odbočce k Šemnické skále. Tma po stranách, vzadu i vepředu, naše výkonná světla Made in China osvětlují jinovatkou pokrytou trávu i větvě stromů a pak i stezku i sjezd od Šemnické skály po červené k rybníku nad Sedlečkem http://suomenviagracialis.com/.

Ztichlé, vánočně ozdobené domy Sedlečka necháváme spát, i místní krvežízniví psi jsou dnes zticha. Stále ztrácíme výšku až k hladině Rio Eger. Most překonán a po druhé straně a proti proudu to valíme po kořenovce zpět k Hubertusu a do Všeborovic, kde se loučíme s Martinem.

Ještě kousek k základně, někteří borci cítí hospodu a trhají peleton. K cíli dojíždíme po skupinkách a dnes kupodivu nezabláceni. Kola uskladněna, místa u stolu obsazena, těla zavodněna teplým čajem, probírána je dnešní vyjížďka i účast na plánovaném cyklozájezdu.

Čas letí, zpět do mrazu se mi nechce, silná vůle a magnet domácího štěstí vítězí jako duch nad hmotou…

fotky

Loading

Previous

2016 12 03 Kolem Chodova

Next

2016 12 10 Vojkovice

1 Comment

  1. Maksová

    Tuto trasu mám prochozenou s psíky, je nádherná… Skvěle popsané, díky 👍👍😂🐾🚴

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

© Tukan Karlovy Vary 2013 - 2024  |  Materiály umístěné na tomto serveru mohou být publikovány pouze se souhlasem autorů.
Developed by Daniel Danielčák