na Bučinské cestě pod Korcem

na Schuppenbergské cestě pod Korcem

Je sobota a všichni rosničkáři a ovládači špionážně počasových radarových přístrojů hlásí …střední Evropa bez mráčků, deště a teploty výrazně nad bodem mrazu. No počasí stvořené a vhodné pro vdávání dcery, společensko-chlastací setkání v Chebu či lákající do chladu kostela a odpočinku při odpolední mši a slově božím.

ACS v deset hodin ráno liduprázdné, ale v 10,05 se hlásí na bráně devéťákovi Pepínovi Ouroďák a ostatní Tukani. Je rozhodnuto vyhnout se horku panujícímu v karlovarské kotlině a výjezd směřován do vyšších horských poloh ve směru k Přebuzi , krátkou návštěvou říše, výjezdem kolem Henebergu na Korec a Zaječí vrch se zastávkou u stolu v osvěžovně U Medvěda v Horní Blatné se zakončením na základně.

Vyzkoušená trasa k polnímu letišti, nástup do terénně vrchařských partií před Rájcem, průjezd Černavou k Poušti dává pocit, že horko panující ve Varech stoupá společně s námi. Kousek asfaltu a dlouhé stoupání Liščím údolím k Přebuzi je zdoláno. V romantické prostředí a lesním šeru využívá služeb domestika Pavla Ouroďák, jenž opět nezklamal a na švih se vybavil pro případ defektu jen banánem. Duše vyměněna a oba doráží na rozcestí nad Rudnou.U Kovárny v Přebuzi je živo, cyklistů a bajkerů všech národností a pohlaví plno, doráží od Rotavských varhan i Krušnokolci Karel I., Míla a Tomáš. Tělesné buňky lehce zavlaženy, bidony doplněny a čeká nás výjezd kolem zaniklé obce Sauersack ke hranici a návštěva spolkového státu Sasko. Na přechodu se ve stínu schovávají příslušníci Zollamtu, krátký rozhovor na téma kudy a kam zakončen otázkou „Sie haben Auswaise?“ námi kladně zodpovězen a již se za našimi bajky práší na Kammloipe ve směru k Henebergu a Korci.

V říši se nám nelíbí a tak se pod Korcem vracíme na Schuppenbergskou cestu a stoupání na Zaječí vrch hravě zdolává v rozvážném tempu i Ouroďák, který v následném sjezdu zrádně využívá svou tělesnou hmotnost a dostává se rychle do čelních pozic. Pod Perninským vrchem se oddělují Honzík s Pavlem, oba spěchající plnit svěřené pracovní povinnosti. U Medvěda mezinárodní společnost, saští motorkáři statečně prokládají Plzeň Becherovkou, Tukani se  těší na desítku, Kofolu, stravu a společně s ostatními chalupářskými domorodci fandíme slečně Šafářové v nerovném boji o titul antukové královny na Roland Garos. Náhlá sprcha vody nás tlačí pod slunečník a po chvilce slunce opět vysušuje těch několik spadlých kapek vody. Dobojován druhý set, zaplaceno, Pepíno volí rychlý ústup z pozic a návrat domů po asfaltu přes Pernink.

Touha po základně asi veliká, displej ukazuje 77,2 km fofr ve sjezdu do Pstruží. Merklín, Rafanda, Míra nás opouští a cílem dosáhnou za světla sokolovského katastru a židle v oblíbené restauraci. Ouroďák hledá vlastní stopu a konečně je nalezen. Zahradní slavnosti svatby dávno skončeny a oslavy svatby dcery zrádně Pušákem přeneseny do Nejdku. Ve Varech horko jak v peci na pizzu, pozice na základně statečně drží Vítek a Roman zavodňující svá těla po náročném výjezdu na Mariánskou, Popov a Oldříš. Těla postupně bobtnají po půllitrových přídělech, plány na pokoření soupeřů v nočním závodě naplánovány, soupis potřebných pomůcek zodpovědně sepsán. Náhle nějak toužím po chladné sprše a jedu domů zalykat se domácím štěstím.

fotky

video

 

Loading