Úterní odpoledne a marné čekání na závěje sněhu. Lyžařskoběžecké náčiní je uloženo v pohotovosti u ledu a pro pohybové aktivity je opět po ruce jen horské kolo.

11 kusů u AC Start a první metry jízdy nás vedou kolem Ohře k solivárně a pak nad Thermálem k Jaru, kde je hejnem Tukanů zastavena doprava. Panoráma za námi a před námi serpentiny a stoupání po Turgeněvově stezce pod Gétovku a k Hůrkám. U hvězdárny se nezdržujeme a rychlou jízdou je zdolán i „Pičusberg“.

Lesní singltrek pod Vítkovkou, Kolová a Pila přes Mravenčák. Modrá od hřbitova pak vede tým ztichlým vlhkým lesem k odbočce a ke studánce pod Červeným Křížem. Míjíme kříž a krátký sjezd je vystřídán stoupáním nad Dolní Dražov. Nastoupané metry ovšem rychle ztraceny ve sjezdu k Dražovskému potoku a pak opět rychle nabrány v jistě domorodci oblíbeném stoupání po asfaltu ke kostelu sv. Víta v Dražově. Noční život zde nefunguje, ale zato fungují naše světlomety, jenž svítí na asfalt natažený ke Stanovicím.

Stanovice za námi, dnes nemám formu a tak se zbaběle 🙁 inspirován Bobem odrozuji a stále po asfaltu jedu serpentinami do Březové a dál k letnímu kinu a galerii umění. Galerie je zavřená, ale kulturní středisko „U Kubrychtů“ má jistě otevřenou náruč. Nechávám za sebou „zlatý“ lázeňský pruh a už se hřeji ve světle lamp vyhřátého šenku. Ani jsem se nestačil osvěžit a je tu zbytek týmu, který se projel přes Cihelny do Doubí.

Postupně rozmrzám a opět se vracím do tmy a chladu krajského města. Červená světla starorolské vysílačky mne vedou jako maják k domovu, kde si zapisuji dnes odkroucených 42 kilometrů…

Loading