Prší nám štěstí, … konec hlášení

Příjem, v 10.00 to spustíme

a už to jede….

ve dne i v noci ….

Sokolovská 24hodinovka. Od Martyho nápadu a návrhu utekl rok jako voda. Oganizátoři si tvrdě zamakali, sponzoři se ukázali a dnes je na startu 1. ročníku připraveno 120 nažhavených bajkerů a bajkerek z celé České republiky, ze Slovenska i z Německa. Organizační výbor a všichni přítomní tak čekají, jaký bude průběh a ohlas závodníků na nově připravenou 8,4km dlouhou trať s převýšením 141 metrů v okolí koupaliště Michal. Ještě poslední rada od Hanky…„Lidičkové, bude zima: teplý ponožky, pořádný boty, nějaký „jégrovo drtiče mrazu“, radši víc-svlíknout se můžeme vždycky. Deštníky taky vemte, světýlka-baterky. Když mi něco napadne, dám vědět“. 

Sobota 10.00 hodin dopoledne. Stojím na kontrolním bodu mezičasu a už jsou tu první bajkeři. Nikdo se nešetří, ve stálém mírném deštíku si přičítají první kola a ohmatávají si svými plášti a do paměti si vrývají členitost trati a terén. Čas běží, jednotlivci bojují na trati sami, týmy se střídají podle zvolené taktiky a všichni si zapisují odjetá kola. Čas letí, ti co jedou jen 12 hodin už odpočívají a ostatní bojují s časem a únavou dál.

Nejsem sice v sedle kola, ale koukat na závodníky je také silný zážitek. Den má 24 hodin, úsměvy závodníků a světlo střídá tma. Déšť ustal, zůstal jen chlad, na obzoru svítí světla Sokolova, velkolom Jiří osvětlený jak na diskotéce a ze tmy na louce pod Hruškovou se vynořují kužele reflektorů závodníků. Kdo je kdo ve tmě není poznat, jejich červená zadní světla mizí rychle ve sjezdu od nejvyššího bodu trati dolů k Michalu.

Mizí také noční tma, denní světlo odhaluje tváře závodníků a postupující únavu. Odjetá kola stále přibývají, nejen já obdivuji výkony samotářů, kteří si trať i závod vychutnávají bez podpory týmu. Nechávám se na kontrole vystřídat a zkouším se také vyspat. No hodina a půl zřejmě stačí a jsem znovu na nohou, abych sledoval průběh posledních kol jetých ve stanoveném limitu.

Neděle 10.00 hodin dopoledne. Je konec, výsledky sečteny ( https://www.sokolovska24mtb.cz/ ), vítězové i poražení určeni. Vyhlášení vítězů nejen tohoto závodu, ale i celého seriálu závodů provedeno. Tak ještě se rozloučit s účastníky, vyslechnout si chválu na pěknou, jetelnou trať, sklidit zázemí závodu a myšlenky organizátorů se obrací již k příštímu ročníku:

„Ahoj všichni dospěláci – naši krušní pomocníci …

Moc rád bych vám všem poděkoval za práci a váš čas,  který jsme spolu na Michalu strávili. Jste úžasní a vaše pomoc nám moc pomohla s organizací tak náročné sportovní akce,  jako Sokolovská-24-MTB byla.

Ze všech stran slyšíme jen slova chvály, jak jsme to vše zvládli na jedničku. Myslím si, že tyto pochvaly patří hlavně vám, našim kamarádům. Jsem pyšný na to, že jste součástí našeho realizačního tým. Budeme rádi, když budete s hrdostí a nadšením nosit  tričko a čepici závodu a že se zase za rok na Michalu setkáme.

Moc všem děkuji, zdraví vás MARTY ředitel S-24″

fotky Petr                       video Štefan

Loading