Schuppenova cesta – Pernink

čtyři kuželky padly…. u Zaječí hory

Tak jsme se namlsali na golfu a dnes vyjíždíme do sněhu vyřezaných stop a čerstvě ujetého „manšestru“ ve vysokohorských polohách Krušných hor. Těla posílená celoročním pohybem na kolech, v hlubokém bahně, prachu, vedru i chlorem nasycené vodě bazénu KV Arény a pravidelnou poctivou rehabilitací, odolávají nedostatku spánku, kyslíku a mrazu. 

Vhodné teplé nápoje ředěné 24% přísadou do koblih z Božkova, hřejivé vložky (na ruce a nohy!), Hirschův lůj na rty a vybaveni kvalitním outdorovým jégrovým teplým protipotním spodní prádlem a dalšími vrstvami vyjíždíme do slibovaného mrazu po Schuppenově cestě z Perninku. Čerstvě upravené stopy svědčí klasikům, manšetr ale nemá podklad, lyže se propadávají a s Pušákem potíme krev. Foťák má stále práci a tým doháním na Zaječí hoře. Chvilka na oddych a čeká nás rychlý sjezd ve směru ke Korci.

Jirka s Irčou mizí v dálce, snažím se po manšestru předjet Zuzku, lyže se mi propadají. Tělem vyrývám hlubokou brázdu a kolem mne vše padá. JTF i Zuzka se hrabou z prašanu,  Bobo narovnává ohnutou hůlku i já se rovnám zpět do stopy. Zbytek sjezdu zvládnut, krev neteče, prašan sklepán a jsme pod Korcem. Vyjíždíme k vrcholu a vitá nás Freistaat Sachsen. Projíždíme Heneberg, kolem vodárny a přechodu jedeme k Weiterglasshütte , abychom zakroužili v terénech kolem přehrady nad Carlsfeldem. Příjemná jízda po Kammloipe pak končí pro bruslaře na odbočce k přechodu na Kranischsee.

Slušně vyšláplá turistická stopa ve volném terénu pod Jeřábím vrchem nás vede romantickým prostředím pohraničních hvozdů k Hilfszollamt. Míůova rozptylová loučka, ještě kousek jízdy v lese a na obzoru jsou střechy Sauersacku i Přebuzi. Zbytek cesty ke stolu restaurace „Na Kovárně“ dorážíme pěšky po silnici zasypané kamínky, doprovázeni Čočkinem a Jezevcem, kteří se vyloupli od Chaloupek.  Kvalitní sestavu doplňuje ještě nezmar Ouroďák.

Jídelní lístek prozkoumán, vypleněn, posíleni stravou, hledáním ohřívacího pytlíku uschovaného na těle Zuzky a úspěchem Gábiny K. míříme neprojetým terénem k „divadlu“, kde bylo dnes na co koukat. V Chaloupkách se loučíme s Čočkinem a „soudkem s nožičkami“ Jezevcem. Oba jedou do Horní Blatné a pro nás je připravena konečná v Nových Hamrech, kde je konečně nalezen ohřívací pytlík, klid a místa ve vlaku. Pěkný den…

fotky        video

Loading