rozcestí Červený kříž

pod Uhelným vrchem

Slunečnou jarní a teplou pohodu jsme si užili, slunce se schovává za šedivé mraky, rosničkáři hrozí deštěm, studenými větry a jinými projevy proměnlivého dubnového počasí. Základem pro pohyb na kole a zejména v přírodě je dobré oblečení a vůle Tukanů vyjet za každého počasí.

Přijíždím ke Startu, kde Bobo neztrácí čas. Plní své útroby jedním malým energetickým a JTF s malým náčelníkem plánují kudy dnes protáhneme svá kola ve směru k základně. „Dáme si dnes Hlinky…“. Dojíždí poslední opozdilci a sedmnáct Tukanů zastavuje dopravu na Západní, aby pak od solivárny načítali nastoupané metry kolem Jara k altánu Panoráma. Odtud vyjeli do Tyršovky, dál pak po lesních stezkách, kde běhají srnci samotáři a nechodí lázeňáci, do Hůrek a na závěr lehce vystoupali pod Pitchusberg.

Kořenovka pod Vítkovkou hravě projeta a Kolovou, provětrávanou sílícím studeným větrem, opouštíme přes Mravenčák do Pily. Všichni jsou plni energie a sil a od rozcestí U Červeného kříže si v pěkném tempu vychutnáváme stoupání k Uhelnému vrchu. Někteří mladší a nadržení si za odměnu stoupání zopakovali, na nikoho se dnes nečeká a jedeme ve směru nad Dražov a dál k asfaltu U Továrny.  Jedu v závěsu za ostatními, v nohách začínám cítit únavu a před Hlinkami nabírám sto metrů ztráty. Chvilka na traťovku, Karel se odrozuje a tým to valí po loukách a po lesní cestě pěkným sjezdem až k bečovské silnici. Řadíme se za sebe, valíme to ve směru na Vary a do Cihelen  v tempu, kterému nestačí leckterý motorista.

Golfiště bez golfistů, není na co koukat a tak si vychutnáváme výjezd ke Fčelínu, kde je vyvěšena státní vlajka a Žíra servíruje 12ti voltovou Plzeň v plechu. Svaly a údy posílené novou energií, zkratka hravě zdolána a už se vrháme do sjezdu po Jezevcovce, kterou dnes úspěšně zdolala i Irča. Přihlížející jí gratulují k výkonu, u vrat garáže pak sleduji Vítka, jak klečí u nového jednovidlového bajku a zamazanými prsty ničí řetěz. Řetězu nakonec domluveno pomocí spojky, ruce umyty a lokálem zní ťukání skla.

Přehlížím kamarády a v duchu hodnotím dnešní výkon na 48mi kilometrech a dobrou účast Tukanů nejen v terénu. U stolu rehabilitačního střediska čas rychle utíká, za okny tma a den pomalu končí. Ještě se domlouváme co o velikonocích. Páteční volno si zorganizuje každý sám. Sobotní vyjížďka odstartuje tentokrát v 10.00 od Startu a zakroužíme kolem Žlutic a Toužimi. Tak se kamarádi připravte …

fotky

Loading