Něco se asi nepovedlo a tak jsme se vrátili zpět v čase. Sice jen o hodinu a mnozí z Tukanů již nestíhají start vyjížďky. Napravovat není co a tak vyjíždíme již v 15.00 od AC Start.

Vyjíždím za citelného chladu a má černá duše si naposledy oddychla za kruháčem u Kauflandu. Aby toho nebylo málo, mé tretry se prošly při opravě psími extrementy. Není čas vsadit sportku, měním starou za novou a pálím po čase ke startu, kde ještě nejsem poslední. Akademická čtvrthodinka končí, Ouroďák se doma válí v pyžamu, pracující kamarádi poctivě dodržují pracovní dobu a nakonec nás vyjíždí jen 6 kusů.

Náčelník dává směr a už to valíme k Všeborovicím. Držíme pěkné tempo a JTF si při pohledu na Zuzku vzpomněl na svůj batoh, který se chvěje pláčem a zimou u AC Start. Obrací se tedy zpět a tým čeká pod mostem ve Všeborovicím. Já jedu napřed, svým tělem rozrážím chladný podvečení vzduch pod Lysým vrchem a ve sjezdu k chatám u Ohře. Dojíždím k mostu v Muzikově, stoupání k Sedlečku mám za sebou a přede mnou Šemnice a odbočka k Andělské hoře. Na odboče k Stichlovu mlýnu si pak vychutnávám citelnou zimu, podvečerní pohledy do přírody a jsme opět všichni pohromadě.

Jízda v lese kolem Dubinského potoku, tma i chlad houstne ve Stichlově mlýně. Pár fotek, rozvěcuji světlo a odjíždím s náskokem vzhůru přes závěje spadaného listí  k Andělské hoře. Romantiku dlouhého výjezdu mám za zebou a lovím záběry na Verču, která zkouší na schodech od kostela výdrž karbonového materiálu a svou techniku.

Oba podali třikrát skvělý výkon a skvělý výkon podává i tým v rychlé jízdě terénem k Telenci. Chvilka čekání v Pile, Garmin ukazuje – 1°C a před námi Kolová. Jedem proti trase Kola pro život, za vřesovištěm a je konečně nalezeno bahno i louže. Vítkovku dnes necháváme na pokoji a po Okružní pěšině padáme ke Kome, kde mám pocit, že jsem ke kolu přimrzl.

Před námi ještě náročná jízda po „Zlatém pruhu“ lázeňského území, třídě TGM a už na mě otvírá svůj chřtán garáž. Garmin ukazuje v mrazáku odjetých 40kilometrů, odkládám svůj stroj, rozcvičuji zmrzlé prsty a tělesnou teplotu se snažím vyhnat vzhůru horkým čajem s chladičem. Tělo úspěšně rozmraženo, studená krev částečně nahrazena zelenou nemrznoucí směsí a posílen debatou s kamarády pak jedu sbírat rodinobody…

Loading