Nová Role zastávka

nad Nejdkem pod Jedlovcem

přechod pod Jeřábím vrchem

pohled na Vary z Josefky

Tak dnes stojím u AC Start společně se zbytkem hejna Tukanů. Závodníci jsou v Bedřichově aby hájili týmové barvy v ČT Autor capu. Slunce netradičně peče a obloha se modrá již od rána.

Vyjíždíme v pěti kusech k vysílačce do Žižkovy a kolem hřbitova  ve Staré Roli na stezky vyjeté šampionem ve směru ke starému hřišti. Cyklostezka do Nové Role, pak kolem hřiště k Vlčímu potoku a kolem porcelánky na Bouchalku. Lesní partie ozdobeny mlíkem, jedeme proti trati závodu a potkáváme první běžce. Chvilku koukáme nejen na jejich výkony a pak si dáváme pěkný sjezd dolů ke trati.

Nová Role zastávka a na asfaltu Honzík zkouší svou rychlost až do Nejdku. U kostela dáváme levou a čeká nás stoupání po žluté pod Jedlovec, pak modrá a lesní cesta nás vyplivuje u silnice z Rudné na Přebuz. „U Kovárny“ volno, žádné fronty nikdo se jako obvykle necpe. Rychle občerstveni pak jedeme přes Rolavu k Milířům a k přechodu do říše pod Jeřábím vrchem.

Hraniční závora překonána, a už se za námi práší na Kammloipe ve směru k Hennebergu. Stoupání ke Korci je za námi a za námi je i krátká návštěva Saska.  Bučinskou i Schupenovu cestu máme za sebou a přes Hamerskou dolinu jedeme k železničnímu přejezdu ke Dračí skále, odkud nás Perninská cesta vede k Oceánu až hájovně Völfling.

Stále je pěkně, Babí léto jak má být a po Josefce jedu za ostatními nad Odeřské jezírko, kde dáváme levou a pěkným lesním sjezdem k cestě na Odeř. Horský chlad náhle střídá teplo jak v obýváku a před námi je Ruprechtov a povinná zastávka na Velkém Rybníku. Těla mírně zavodněna, svěží výjezd k oboře a sjezd dolů do Sadova i náročnou cyklostezku do Varů máme za sebou.

Na základně zdatně hodnotíme výkony kamarádů v závodě a jsou probrána všechna životně důležitá témata. Den se ale změnil v noc a já si doma píšu do deníčku dnes ujetých 84 kilometrů…

fotky

Loading