Rotavské varhany v lehkém deštíku

správně uvažujete…

Tak se na pozvánku k sobotní vyjížďce nikdo nenachytal. Svobodně si tedy dnes volím cíl a svobodně také šlapu v lehkém deštíku do pedálů ve směru k Nové Roli, kde se na zeleném pažitu prohání dvě jedenáctky. Chvilku koukám jak jim to kope a pak jedu kolem rybářů vzhůru po zelené od „Ruské hospody“ k rozcestí Pod Liščím vrchem.

V duchu souhlasím s náčelníkem a svobodně se opět rozhoduji, odbočuji vlevo a lehce stoupám od Rájeckého špičáku k Rájci. Pěkná smrková alej v Rájci pokácená, cesta rozvrtaná stavebními stroji za mnou a jsem v Černavě. Bez kamarádů to není ono, ale za Pouští se vrhám vlevo do lesa kde bojuji s bahnem, větvemi a dlouho nejetou lesní cestou mezi houbami mířím k rozcestí „V Poušti“.

Dlouhá rovinka, zámeček Favorit a kolem „Skřiváně“ jedu do Dolní Rotavy. Růžovým údolím svižně a kupodivu lehce stoupám až ke svobodně určenému cíli. Poslední zatáčka, Rotavské varhany, čerstvě omyté deštěm, na svém místě, traťovka a selfíčko obou zde přítomných přírodních památek na památku a přede mnou vidina meníčka v restauraci „Sparta“ na Šindelové.

Sedám ke stolu, ruce čerstvě omyté deštěm třímají zbraně a pouštím se do zvěřinového guláše se 6ti. Déšť zalévá okolí, já zalévám guláš jedním a navlékám pláštěnku. Větru, dešti zřejmně ještě dlouho neporučíme a tak mažu kolem Favoritu po panelce, zpět k Poušti, k Černavě a od Rájce ke Kobelci, kde na rozcestí „U Kobelce“ měním zelenou barvu za žlutou a padám dolů do Nová Role zastávka a pak i k Rolavě.

Oblíbený singltrek kolem trati mám za sebou a vyprahlé svaly zavodňuji na hřišti v Nové Roli, kde končí fotbalový turnaj i dešťová přeháňka. Fronta na pivo nekonečná, žízeň mě rychle opouští a rychle opouštím i Novou Roli po polním letišti do Žižkovy ulice. Ještě kousek po louce u vysílačky a jsem opět připraven po ujetí 57 kilometrů sbírat zasloužené rodinobody…

Loading