lady team… jedna stále chybí

Loket – tunýlek na Supím potoce

na odbočce od Supího potoku k Nadlesí

pohoda, klídek … jak je ve vodě zaměřím?

Tak se nám horko přesunulo konečně někam jinam a nastopupili jiní soupeři …chlad a vítr, chybí jen déšť. Pro Tukany žádná překážka. Směr vyjížďky tentokrát veden do vyprahlého prostoru loketských lesů, jako obvykle vzhůru do nebes k přírodní památce „Na Vážkách“ a k hladině Komářího rybníku.

Jedu před čtvrtou k AC Start, kde se sjíždí 18 kusů, mezi nimiž se objevuje se i Šampión. Lady tým, stále ochuzen o Irču, zkouší velikost trika v týmových barvách, Jezevec nám představil nové komponenty pohonu svého „retro“ kola a vyjíždíme.

Na úvod stoupání od Globusu pod Roh a zapudrovaní prachem z lesa pod oborou Hory fofříme loukou k motokrosu v Lokti a od ulice ČSA džunglí odvážným sjezdíkem do Sadové. Ohře za námi a tentokrát si všichni vychutnáme průjezd tunýlkem pod silnicí, kde obvykle tečou dravé vody Supího potoku. Supí potok je ale vyschlý a ve stoupání k Nadlesí pak poslouchám zpěv řetězů, jenž chrastí svou zaprášenou, suchou melodii.

Malá zastávka na opravu defektu a už je tu Nadlesí i hájovna na Třídomí. Prach i žlutá doprovází tým v rychlé jízdě k dnešnímu cíli … Komářím rybníkům. Citelný chlad nevadí některým vodomilcům, kteří se o zdejší zdravé vody nasycené cirkáliemi dělí s kachnami. Konečně se vyšpláchali, čas pokročil a před námi je Krásno, Horní Slavkov a poslední výzvy … Popraviště a stoupání pod Stránisko, kde si ve zkratce neopatrně trhám kožich o suchou větev.

Pouštím si tedy žilou, krve jako z vola, slabší jedinci blednou a už je tu rychlý sjezd k hájovně Bor a pak i oblíbená „Jezevcovka“. Doubí a ještě „pivní“ špurt k základně, kde si konečně Garmin může odpočinout po ujetí 48mi km.

Tentokrát je zde neobvykle velká účast, objevuje se Irča i novopečený autor dvojčat, kteří jistě posílí v budoucnu řady Tukanů. Najednou je kolem dokola zeleno a Řízkovi přejeme ať jsou oba kluci i maminka zdraví…

fotky

Loading