30°C ve stínu

Tukani v džungli za Loučkami

… stále vedro i mlíko v bezdušáku se vaří

Tukani dobyli Loket

Horké, vedrem a dusnem oplývající úterní odpoledne láká k vodě, ale Tukani dávají přednost tréninku a vyjížďce, při níž vám horký vánek čechrá kučery pod helmami a pot z vás stříká ze všech pórů.

15 kusů pohybu a letu chtivých Tukanů vyráží pod vedením malého náčelníka ve směru k Novému Sedlu a dál stále na západ k Sokolovu. Dnešním cílem je projet se po trati „Sokolovské 24 hodinovky“ natažené kolem vodní nádrže Michal.

Vyjíždíme a hned za hřištěm Buldoků ve Dvorech a můstkem přes Chodovský potok na mne čeká v trávě lstivě ukrytý kus větve. Přední kolo klouže, ztrácím balanc a naštěstí můj pád nevidí Čočkin. Jistě by se smíchy neudržel v sedle. Žádné škody, zvedám se z kopřiv a mažu fofrem za ostatními k Vodnímu mlýnu Jenišov po singltreku projetém za zahrádkami v lesíku „Na Špici“, kde se odrozuje Michal, jenž rehabilituje poraněnou achilovku.

Jenišov, Podhorská kypa, Nové Sedlo, proplétáme se se zelenou džunglí za Loučkami, stále vedro i „mlíko“ v Honzíkově bezdušáku náhle vzkypělo a tlačí se z pláště ven. Chvilka na oddych, tým čeká až se díra v plášti zacelí a jsme v Královském Poříčí, kde Honzík svižně dofukuje změklé zadní kolo a někteří žíznivci okupují zdejší konzum.

Pivo dopito, nanuky dolízány, Ohře i stoupání z Těšovic do Sokolova za námi a nás čeká trať „Sokolovské 24 hodinovky“. Čas letí jak splašený. Vepředu jedoucí Tukani měli asi klapky na očích, nevnímají značky směru a tak jedeme v protisměru po závodní trati singltrekem k Michalu a dál po pískové cestě kolem plotu areálu. Na asfaltu cyklostezky ke Starému Sedlu nad Michalem si někteří vzpomněli na rychlost a nevnímají zde tým zdravící Hanku. Škoda mohli jsme pokecat a dostat políbení :-(.

Lalůčky nad Sedlem a letíme vzhůru po žluté k brodu na Supím potoce, rychlý sjezd po upravené pískové cestě k hájovně a do Lokte. Povinné foto s hradem a už si někteří vychutnávají jízdu po schodech od kaple sv. Anny do Zahradní ulice.

U mostu se tým dělí. Ti mladší, vedení Pušákem, mají málo nastoupáno a tak letí od porcelánky vzhůru pod Kouli aby pak rychle sletěli do Pionýrského. Já, vydrncán ze schodů pak dávám přednost rychlostní vložce a honičce za Dimou a Ouroďákem kolem Ohře do Svatošek. Garmin ukazuje chvílemi rychlost 37km/hod. a celkově opocený ukládám bajka k odpočinku v garáži šenku U Kubrychtů.

První pivo jen zasyčelo a tělo rychle vstřebává další dávky posilujícího, studeného, ionty nabušeného chmelového 10° juice. Dojíždí i vrchařská sekce z Pionýrského, na stole se objevuje i Verčina bábovka a večer u stolu utíká v této bezvadné společnosti již v klidném nezávodním tempu…

 

Loading