… tak se pěkně vyndrncáme

… to nedrnčí má kostra, ale kostra kola

kolik schodů? … nestačil jsem je spočítat

… je to sranda, karbon jen zvoní

15 kusů se sjíždí u AC Start, jarní odpolední teplo nás pak doprovází k Jaru.

Ulice na Vyhlídce překonána a stoupáme stále výš ke hřišti nad  Tyršovkou a stále výš a výš kolem Pražské do Hůrek, odkud padáme novým sjezdíkem k R6stce. Chvilka čekání na mezeru mezi plechovým proudem a už to valíme pod golfiště a kolem golfiště znovu k R6.  Zelená značka nás pak doprovází přes Andělku, kde jistí borci zkouší na schodech u kostela pevnost svých karbonových koster. Další jízda je pak naordinována a vedena loukami i hlubokými loužemi (kde Zuzka neodolala jistě příjemné jarní koupačce) až pod Činov.

Příjemné počasí a panoráma hradu Engelsberg kazí pohled na archiv odpadu karlovaráků. Stačí ale otočit hlavu kousek doprava a jistě poznáte pod sebou čedičovou Šemnickou skálu a panoráma Krušných hor. Fofrem pak sjíždíme šotolinou pod Podkovu a odtud rychlým sjezdíkem k Dubinskému potoku. Kousek stoupání a už nám vítr čechrá kučery ve sjezdu po asfaltu do Šemnice a lesní cestou k Muzíkovskému mostu.

Dlouho jsme nedali kořenovku vyjetou kolem Ohře k Hubertusu a tak jí ve svižném tempu máme za sebou. Dorážím k Hubertusu a už na mne čeká půl litru iontového, rezavě zabarveného, vysoce vitaminickokaloricky posilujícího chmelového juice. Posílen pak mažu za ostatními po Výletní stezce do Všeborovic.

Rychlé, závodní tempo po cyklostezce, Garmin ukazuje rychlost 34 až 37 km/hodinu, tým se trhá a na závěr se opět spojuje na dvoře osvěžovny U Kubrychtů. Zde provedena očista kol a jde se do finále. Poctivě se rehabilituje, zavodňuje a svižně se protahují svaly krční páteře. Čas pokročil, venku se setmělo a tato noc jistě nebude krátká. Venku stále příjemně, jedu temnými čtvrtěmi Rybář a Staré Role, na cestu mi svítí jen světla vysílačky a výkonné světlo Made in China…

fotky                  video

Loading