před Startem

u rozcestí Kamenitý potok

nad tratí Krásný jez – H. Slavkov

rozpojený řetěz… nevydržel tempo

Úterní vyjížďka je tu. U Startu počítám účast a ejhle, slunce a teplo vytáhlo sedmnáct kusů Tukanů. Směr určen „… a dáme Ležničky“, závěrečná rehabilitace pak v Doubí, kde se bude domlouvat logistika přesunu do Klatov na Krále.

Tentokrát neváhám a jedu nalehko, teplota příjemná, voda dnes z nebe nehrozí, na západě sice dost šedivé mraky a tak tím směrem vyjíždíme. Tašovice Pod Rohem, hřbitov Hory, promáčené louky u Ovčího rybníku, motokros Loket a už z třídy ČSA padáme singltrekem mezi stromy do Sadové. Ohře překonána po mostě a u Supího potoku odbočuji v parku na stezku k propustku pod silnicí. Kamarádi dávají přednost prudkému výjezdu k silnici a já se vrhám do tmy tunýlku.

Tunýlek je za mnou, tretry suché a už to valím po asfaltu za ostatními. Za hájovnou, ve stoupání k rozcestí Kamenitý potok, překvapení. Bahnitý rozbitý povrch lesní cesty nově upraven zaválcovaným kamením a růžovým pískem. Jo je třeba někam uložit dotace, pokrok nezastavíš a romantika holt mizí. Od rozcestí je to ale jiné. Ve stoupání bahýnko, kameny i kořeny a jsme ve Dvorech. Chvilka na oddych a je tu Nadlesí, Třídomí, na obzoru Horní Slavkov, který projíždíme nad tunelem ke Kounicím.

Stále je příjemně, jarní zeleň svědčí zraku a už jsou tu Ležničky s dalekými výhledy přes hřbety krav ke Klínovci i Meluzíně. Před námi dlouhý sjezd loukami  kolem vrcholu V Březí k mostku přes železniční trať do Slavkova. Pláště, rámy kol nesou hojné stopy po zažívání mlékonosných živočichů a Pavel se chlubí čerstvě přetrženým řetězem. Řetězu posléze domluveno, tento opět nasazen do boje a jsme na Bečovské silnici, kde trháme asfalt do Cihelen. Golfiště prázdné, prázdný je i Fčelín. Sjezd do Doubí tradičně po „jezevcovce“, kde nějaký zoufalec tlačí kolo proti nám vzhůru v našich stopách. No máme stále nějaké rezervy.

Venička SOS, Doubí a jsme v cíli, kde nás vítá Žíra. Logistika přesunu na závod Král Šumavy domluvena, po očku sleduji hanlivou porážku Tre Kronor od sovětů a již za tmy jedu domů. Vary ztichlé, Varyáda potemnělá, stoupání k vysílačce hravě zdoláno, kolo uloženo, z nebe začínají padat první kapky deště, bezva příprava …

fotky

Loading