před startem 24hodinovky, …druzí v cíli

defekt … ztracený šroub a vypadlá klika

sjezd od Švýcárny ke Kaffu

tohle nikdo z Tukanů nedal

Zatímco v Jihlavě zdatně a srdnatě bojují s časem, soupeři i únavou Roman, Marty, Bery a Hanka v 24hodinovém závodě, tak jistý Tukan předvádí své barvy a pracovní výkony na pobřeží Pyrenejského poloostrova. Další si vyjel do Barcelony, aby zjistil jak vypadá velké pivo (0,25l) v Barceloně. Obsluha místních fotbalových fanoušků po vítězném zápase má jistě co dělat a naběhá spoustu kilometrů. Hodně kilometrů najezdí jistě i Tukani při dnešní vyjížďce, směřované dnes do oblasti Plešivce.

Ranní teplota drží hladinu rtuti v teploměru hodně hluboko a co si obléct je opět loterií. Kmeti potřebují teplo, tak volím cooldres do tepla a vyjíždím ke Startu. Zde připraveno 11kusů + Pedro na silničce. Vyjíždíme a je mi jasné, že se dnes jistě uvařím ve vlastní šťávě. Sluneční paprsky hřejou, teplota rychle stoupá a stoupá rychle i nadmořská výška při jízdě z Hroznětína k Oldříši.

Spojka na spodní Mariánskou cestu za námi a Igor hlásí defekt kliky.  Levá klika pevně visí za spdéčko na levé tretře. Kolo bez levé kliky a ztraceného šroubu, svědčí němým pohledem o zanedbané údržbě. Igora necháváme na pospas divočině a dál stoupáme k bývalé osadě Zálesí a kolem dolu Eva stále vzhůru k rozcestí „U Hájovny“ a ke Švýcarské boudě.

Čas rychle utíká, dnes chceme pozdravit běžce na Karlovarském půlmaratonu a tak vynecháváme vrchol Plešivce a před „Švýcárnou“ odbočujeme do sjezdu pod Skalku a lesem kolmo přes vrstevnice ke Kaffu. Bezva jsem při přenášení kola přes polomy vybál, fofrem jedu po zelené za ostatními k Dolnímu Kaffu a již trápím brzdy na trávě sjezdovky do Merklína.

Chvilka na vypěněnou, 10ti voltovou „traťovku“ v osvěžovně, cyklostezka do Hroznětína a již zdravíme vnučku Marušku U Beránků na Velasu. Klasika Sadov, Dalovice, cykloztezka, chebák a už osvěženi v ČP, tleskáme prvnímu běžci a pak i druhému, třetímu, známým, kamarádům i masám dalších neznámých, kteří dnes odvážně obuli běžecké tretry.

Z Jihlavy přichází příznivé zprávy o výkonech Tukanů a příznivě se také vyvíjí situace v místním lokálu, který zavčasu opouštím již za tmy. Jedu doprovázen náčelníkem a doma si připisuji dalších 54, zdravě ujetých kilometrů…

PS: zpráva z cíle Jihlavské 24hodinovky: Jako předposlední skončili jihlaváci a Tukani jsou zaslouženě druzí, gratulujeme.

fotky

 

Loading