Gruzie … Kavkaz

Gruzie … také Kavkaz, lavinové pole

Vítek, Hanka, Marty…sluší jim to

Kavkaz zdraví Tukany…tady nám to šlape

stylově k Mrtvému rybníku

potřetí na běžkách a také stylově

Úterní Tukanské odpoledne a Tukani obsazují nejen stopy vyřezané ve sněhu kolem Mrtvého rybníku, ale brouzdají i ve volných terénech pomocí tuleních pásů na svazích velehor, geologickým vývojem posazených daleko na východě. 

Domácí tým, složený ze sedmi kusů poletuje po známých terénech kolem Červené jámy, Mrtvého rybníku i ve stopě nad Hřebečnou v prudkých svazích, aby zde podpořil snahu Verči, která chce zvládnout ve zrychleném kurzu taje běžeckého lyžování. Počasí přeje, slunce zapadá před šestou a je tedy dost času. Kilometry přibývají stejně rychle jako pády Verči. Tato je však stále pružná, její ohebné kosti drží stále pohromadě i nos nemá kupodivu odřený. Ještě jí zbývá zvládnout ve zdraví sjezd k bývalému koupališti na Hřebečné a jsme v cíli.

Doma sleduji na dálku pohyb nejen Martina na rakouských sjezdovkách, ale i pohyb Tukanů ve vysokých nadmořských výškách Большоbo Кавказa v okolí střediska Bogreshi. Nádherné fotky z jejich pobytu na sněhu i z námahy při večerní „konzumačce“ dokumentují snahu o poznání daleké Gruzie.

úterý na Kavkazu:

úterý v Krušných horách:

 

 

Loading