Horní Blatná

závěr Nové Hamry, výkon nic moc

Povel náčelníka Vyrážíme ve 12:00 ze Startu směr Stružná na oběd!…“ pro bajkerskou sekci Tukanů letí éterem a vítr jej pasíruje po hřebenech Krušných hor mezi kapkami deště a vločkami sněhu i do mých slechů. 

Bezva počasí mě provází mezi Oldřichovem, Perninkem, Horní Blatnou do Nových Hamrů při 45. ročníku Welké pivní. Počet piv přibývá, kroky i uťapané kilometry nepočítám a hlavou se mi honí, jak si dnes asi vedou Tukani.

Dnes vyjeli netradičně po proudu Ohře do Muzikova a pak od mostu po stezce, objevené Čočkinem, vzhůru k Šemnici a stále dál proti dravému proudu Dubinského potoku ke Štichlovu mlýnu. Krátká přestávka na předvánoční rozjímání u kaple Panny Marie a uklidněný tep i dech dostává znovu zabrat ve stoupání kolem studené vody a proudu, kde se u hlubokého brodu objevuje zelená značka, jenž vede tým až k prostřenému stolu osvěžovny ve Stružné.

Tým má náskok v ujetých kilometrech a já v počtu zdolaných „plzní“. Všichni tedy spokojeni a tým pak shazuje kila ve směru na Žalmanov a přes Telenec netradičně k letišti, aby se prosmýkl pod „Pičusbergem“ přes Hůrky do Tyršovky. Lázeňští povaleči i cizojazyčně mluvící hosté se „srkcucem“ v ruce pak mají možnost obdivovat sílu Tukanů při průjezdu zlatým pruhem lázní ve směru k základně, kde si pak připisují dnes ujetých 43 kilometrů. Já si doma otírám pivní pěnu ze rtů, připisuji rodinobody a připomínám si pěkné vzpomínky na uplyných 45 let …

video Roman

https://www.relive.cc/view/2006885508

Loading