pohled z 381 m.n.m. Empire State Building, sen českého domorodce

pohled z Bučiny 582 m n. m. , sen amerického  miliardáře

tady Mattoni nepomůže

Tukani u kaple sv. Anny

Neobvykle slunečné říjnové dny, listí stromů zlátne, stráně nad Ohří hrají všemi barvami podzimu a 22 Tukanů na startu. Padají teplotní rekordy a dnes v té kráse a v odpoledním horku  vyjíždí kolem vody po levém břehu Oharky do Muzíkova k mostu, aby hravě vylétli přes Dubinu a Svatobor k Bučině nad Kyselkou.

Pohled do údolí řeky Ohře, na obec Kyselku a panoráma Krušných hor z vyhlídkové terasy umístěné 10 metrů nad terénem, nevyváží ani dolary, které zvoní v kapsách amerického proletariátu, smutně se dívajícího na betonovou džungli New Yorku pod sebou.

Vyhlídku z rozhledny Bučina, jejíž poloha 562 metrů nad mořem hravě válcuje výšku Empire State Building/ 381 m.n.m., rychle mění za vyhlídku na řeku Ohře od kaple sv. Anny. Polozřícené budovy bývalých lázní nechávají za sebou a smutný pohled na Mattoniho chloubu opouští netradičně proti srsti vzhůru po zelené ke Studenému vrchu. Kousek po „královské“ k Lysému vrchu, Dalovice je vítají tmou a pak doráží po 40ti kilometrech jízdy do cíle „U Péráka“, aby zde vyhodnotili dnešní účast.

Jo, ještě také přejme kamarádům, kteří v sobotu budou na startu závodu ČT Autor Cup, mnoho štěstí a úspěchu…

foto Martin a Dima

Loading