Tukani, kdo vás spočítá? kde je Míra?

Krušné hory od Doupova

Závodnické ambice v červnových ideálních časech i počasí jsou naplněny a na výkony Tukanů již padá prach. Ten je však třeba stále vířit a mysl i těla je třeba stále udržovat v kondici. K vyvětrání mozkových závitů v přírodě dnes poskytnou svou službu terény kolem Andělské hory, Činova a Svatoboru. Kousky kraje, jenž vyžadují technickou a fyzickou zdatnost zúčastněných, ale poskytují i pěkné a nezapomenutelné pohledy do krajiny kolem Varů a dnes zvláště na barvami hýřící panoráma Krušných hor . 

Smysl pro povinnost přivádí dnes k AC Start 17 kusů, kteří vyjíždí klasickou trasou kolem Ohře do Drahovic, aby po červené hravě překonal převýšení k drahovické myslivně, kde Míra podléhá v boji s defektem a opouští tým. Tým pak bojuje s ocelovou přesilou na „pražské“ silnici, za níž mění barvu značky na zelenou a uhání přes Andělku až do Činova.

Ještě kousek vzhůru a již svižně míří pod Větrovec, kde volným terénem, tentokrát bez bahna a zapudrován prachem prokazuje technickou zdatnost. Drobnými lalůčky, sjezdy i výjezdy v opuštěném prostoru před bývalou Starou vsí jede ke Svatoboru a pak dává bomby pod Bučinu, kde je čeká sjezd kolem Ottova pavilonu do Gießhübl-Sauerbrunn.

Klidnou hladinu Ohře, v které se malebně zrcadlí trosky lázeňského komplexu s Mattoniho orlici ronící nad tou zkázou zlaté slzy, nechávají rychle za sebou ve výjezdu k Nové Kyselce. Před nimi výzva stoupání do Pulovic, ještě zbývá zdolat Lysý vrch a vyjížďka končí dnes netradičně v Dalovicích u Pavla na jeho prosperující agrofarmě.

Berle mi stále brání v účasti na vyjížďkách, cyklistická sezona je pro mě zatím snem a pevně usazen s kolenem obloženým ledem sleduji výkony týmu a usilovně rehabilituji. Kamarádi, má sluncem opálená pokožka zelená tichou závistí při pohledu na video i fotky. Jsem v duchu s vámi nejen na vyjížďce…

fotky             video Míra

Loading