čekání na start…

Píčusberg

Kamarádi blíží se den „D“, kdy v domácím prostředí a důvěrně známých terénech je třeba ukázat bajkovému světu sílu Tukanů v závodě „Kolo pro život“, jenž se jede už tuto sobotu. 

Zatím co si dnes vychutnávám v rytmu tónů tvrdého beatu léty a sportem vynucený zákrok a probouzím se na tvrdém lůžku chirurgie, tak Tukani vyjíždějí na Danem vytýčené trasy závodu Kola pro život, na které chtějí v sobotu zúročit neustálou a pravidelnou tvrdou přípravu. Dnešním cílem je projet se v terénech a na tratích vypletených v lázeňských lesích doladit formu.

Zkouška jízdy i rychlosti v náročných úsecích kolem Karlovky a Diany, připomínka profilu především na krátké trati, kde se objevily i stopy po pondělní velmi vydatné zálivce a silném větru. Tuhnický les projetý sem a tam a opět tam i sem, proložený výjezdem po Beethovenově stezce s lalůčkem přes Pičusberg. Náročnost tréninku tentokrát vylepšena o pád stromu, jenž si vybral pravou chvíli a skoro utřel pot z čela Verči. Promočená, záludná trať čekala i na Pavla, jenž zde zanechal stopy své DNA v podobě čerstvých odřenin a cárů kůže.

Z daleké ciziny přichází také zprávy a fotky dokumentující „zpackaný“ život českého důchodce máčícího své špeky ve slané vodě i Martina tvrdě pracujícího v útrobách námořní lodi. Na to jak tvrdě budou pracovat Tukani v sobotu si ještě počkáme a už jim všichni, kteří nejedeme, držíme palce…

Loading