Po stopách Unhošťské lyže 2018

Autor Cup „Kál Šumavy“ 2018

Kamarádi, v tento den se Tukani rozlétli po zemích koruny České, aby šířili slávu týmu ve dvou významných MTB kláních, které jsou již trvale zapsána v jejich závodním kalendáři.

Významnější z obou, je však vinou pořadatelů velkých závodů nezdravě opomíjen a tak i ochuzen o možnost startu světových es v tomto sportu na náročné, s láskou připravené trati kamarádem Jardou a vedené v terénech nad Berounkou. Tentokrát nás zde úspěšně reprezentoval náčelník stínovaný Pedrem a tlačený zezadu, konečně helmou vybaveným Ouroďákem. Jak dopadli večer při oslavě Jardova jubilea se pořad „Prásk“ a jiné dostupné společenské rubriky raději nezmiňují.

Početné zastoupení tradiční účasti Tukanů na Králi Šumavy způsobila zřejmě možnost zazávodit si ve společnosti české bajkové špičky. Zde opět obsadili bednu ve svých silných kategoriích a hlavně svou sílu na 70km trati dokázala, z nejvyššího stupínku se culící Irča i na třetím místě se šklebící nestárnoucí Pušák.

Obdiv mají i ostatní Tukani na nejdelší „královské“ trati. V absolutním pořadí na 105ti km trati, zařazené letos do boje o mistra České republiky, dojel do cíle na 87. místě absolutně Roman (19. v kategorii mezi muži 40 – 49 let) i 530tý absolutně umístěný, vyšťavený Ondřej.

Silné zastoupení jsme měli i na 45ti km trati, kde letos chyběli a své umístění pohříchu nemohli obhájit zraněný Pepa a Petr. Ovšem i zde zářili klubové barvy na zdejší bedně. Hanka i Ája se mohou chlubit 2. místy ve svých kategoriích a těšit se z medaile i z pumpičky zn. Autor. Verča se při své první účasti dokázala protlačit mezi soupeřkami na skvělé 5. místo. Marty se jen lehce vyvětral a skončil na 12. místě ve své kategorii. Čenda se také nenechal zahanbit a s prstem v nose skončil 33. v silně obsazené kategorii závodníků 50 – 59 let. Obdiv si také zaslouží i Žíra jenž se letos ztopořil a slibně zakroužil na „gravel“ kole kolem Klatov, kam do cíle dojel v čase 5.43.11 mezi muži 60 – 69 let v bodované třicítce.

Všem gratulujeme, fotka Irči a Puššáka se někde ztratila. Jejich velký úspěch se asi nevešel do malých objektivů, jo a kolo jsme letos nevyhráli 🙁 …

fotky

Loading