16.00 odpoledne,  siesta u AC Start

odpolední siesta na Gardě

Tak jsme se dopracovali k oslavám již dlouho zaprášeného vítězství a Tukani opět vítězí  nad zemskou přitažlivostí na cestách i necestách kolem Varů či víří dolomitický prach mezi vrcholy italské „Gardy“ a zdatně brousí své gumy na asfaltu nataženém mezi kůrovcem sežranými šumavskými hvozdy.

Nezvyklé, na květen příliš teplé počasí vítá u AC Start k vyjížďce osm Tukanů. Krátká domluva a ti silnější vyráží pokořit terény kolem Slavkova, aby pak sjeli přes Třídomí a Hruškovou do Sokolova a pak s větrem v zádech zakroužili po budoucích plážích jezera Medard.

Já si dávám rovinatou „časovku“ ve společnosti Dimiho jr. po skoro ucpané „D1“ přes Loket, Sokolov rovnou k Medardu, kde nás oslepuje zapadající slunce a vítr pudruje zvedlým prachem. Chvilku koukáme na tu krásu kolem, vlny na hladině jezera recitují verše „Zuzanka volá …“ a tak se rychle vracíme se zpět. Tentokrát bojujeme nejen s časem, ale i s protivětrem a za Loktem i s mladou dvojicí na elektrokolech. No šancí nám teda moc nedali a po 56 kilometrech šťastně splachujeme s Petrem nánosy prachu z mandlí.

Sedíme, klábosíme o ničem a čekáme na zbytek týmu. Z éteru přilétají snímky kamarádů z daleké Itálie i od silniční sekce ze Šumavy a zbytek týmu konečně doráží, aby posílil sestavu u stolu. Teplo a prach spolykaný na 73 kilometrech jízdy je třeba také spláchnout i jinak řádně těla zrehabilitovat, jak nám předvedli a zdokumentovali nadšení „gardisti“. No na vířivku si ve zdejším kulturněrehabilitačním centru musíme zřejmě ještě počkat.

Pěkný jarní, „vítězný“ den končí a seshora se na nás jistě dívá i Zdenek se kterým se zítra jdeme naposledy rozloučit.  Tak zítra…

 fotky                         fotky Šumava 2018                         video Šumava 2018

https://www.relive.cc/view/g20417209837

Loading