… pěkně vylétla pod Dianu a s úsměvem …

… mezi hrby Velblouda a také s úsměvem …

„Trüber Morgen, Schöner Tag“ komentovala má tchýně stav počasí při ranním pohledu z okna. Asi bude pravda a slunce dělá co může. Mé gumy šustí v ranním chladu po asfaltu kolem Vřídla, divadla a Puppu. Lázeňští hosté ještě vyspávají opici z 12ti + jednoho karlovarského pramene a u letního kina sleduje smutně Béďa Smetana cvrkot a je mu jistě líto, že je navěky odsouzen k bronzové nečinnosti.

Oganizátoři připravují vše ke startu a já ve třpytu rosy vyjíždím, navlečen do funkce a žluté vesty pořadatele od galerie vzhůru ke „Karlovce“. Společně s Ouroďákem v nezávodním tempu kontrolujeme stav označení trati, plíce plníme čerstvým jarním O2 a zkoušíme ve sjezdu z Karlovky pocity závodníků, bojujících s časem a soupeři.

Konečně jsem na svém stanovišti pod Dianou, kde si opakuji slovenštinu, polštinu, němčinu, italštinu, angličtinu i ruštinu. Jen pokyny ve francouštině a japonštině japonštinu nahrazuji rukama a mimikou. Pohříchu musím připomenout, že mé vytříbené češtině „češi“ zřejmě nerozumí. V duchu je posílám do p….e a už se tu objevují první zástupci ze startovního pole canicrossu, kterým na paty šlapou běžci.

No je to pěkný kvapík, pohled na Vary i mladé závodníky impozantní a jsou tu eliťáci. Nevím jak to dělají, ale čtyřikrát zdolat, dnes sice zkrácenou ale jinak nádhernou trať od Galerie na Karlovku, sjezd pod Dianu i všechny další kořenové sjezdy i nelehký klikatý výjezd Hadovkou, je obdivuhodný výkon.

Poslední z eliťáků již protrhl cílovou pásku, okolo letního kina voní grilovaní buřti, lázeňákům nejen z Richmondu se sbíhají sliny a na startu jsou připraveni „hobíci“. Koukám na čas a na otočce před stanicí lanovky se objevuje první a další a další borci, mezi nimiž jsou namícháni i Tukani. Čas letí i bajkeři letí třikrát (bajkerky 2x) dokola po této krásné a výživné trati třetího závodu Jarního Bahna, ze které si mohou prohlédnout zespoda i sezhora celé lázně.

Listí i prach se usadil za posledním a jedu svižně do cíle ve stopách Karla. SD karta zaplněná stovkami snímků závodníků, cílový prostor obsazen vyšťavenými borci a Béďa Smetana opět s lítostí sleduje dekorované vítěze i mizející občerstvení. Asi by také zasloužil diplom za trpělivost. Tak nashle na časovce v Čankově…

Fota od Petra Dimy               Foto od Petr               Foto od Bobo

 

 

 

Loading