Schuppenbergská cesta

tak na tu Pušákovu šedesátku + čtyři

Jak rychle přibývá denního světla, tak rychle přibývají roky větry i věkem vošlehaného a lišejníkem vobrostlého malého náčelníka. Aby jsme mu ulehčili překonat tuto překážku, tak tuto životní etapu jedeme oslavit ve sněhové stopě a směru k Iglú nad sjezdovkou v Carlsfeldu. 

Drobet prořídlá lyžařská sekce Tukanů jede po ránu u příležitosti zahájení dlouhodobých oslav Pušákovo narozenin vzhůru a vstříc k vysokohorskému hřebeni Krušných hor a čerstvému vzduchu s vysokým obsahem molekul O2, vyskytujícímu se po obou stranách státní hranice mezi Perninkem, Carlffeldem, Přebuzí a Novými Hamry.

Zakládajícího člena (zmoženého vysilující pracovní aktivitou) dnes vystřídal Krči a svým výkonem jej zcela nahradil. Stopa, upravená ve zbytku rychle mizejícího a přemrzlého sněhu, rychle mizí za našimi zády na Schuppenově i Bučinské cestě k Zaječí hoře a ke Korci. Předpovídané sluneční paprsky se někde schovávají v mracích a mlžném oparu. Před námi je sjezd od vrcholu Korce k Henebergu a rychlá jízda po Kammloipe, zpestřená kličkováním v místech, kde je sníh lstivě promíchán šotolinovou drtí.

Nepříznivý stav stop na Kammloipe vyvažuje malý počet německy mluvících běžkařů. Nikdo nezdržuje, nepřekáží a za chvilku jsou před námi zmrzlé vlny hladiny přehradní nádrže Carlsfeld. Ještě pár lalůčků a už nás vítá indiánská squaw za barovým pultem Glasiglu, kde zažitý styl jedna-jedna měníme operativně na styl dvě-dvě. Posilněni, nejenom životním elánem oslavence, vyrážíme opět do stopy a po chvíli se z Kammloipe přes Koutek vracíme do Sudet.

Styl dvě-dvě je zřejmě dobrá volba a v šenku Na Kovárně v Přebuzi se zahlašujeme již ve 13 hodin. Tělo si žádá své a kalorie v podobě „vědra“ gulášovky a nápoje „jenž ženám svírá a mužům staví“ mizí v mém žaludku. Sledujeme také po očku barevku, kde mizí naděje Martiny Sáblíkové na tříkilometrové olympijské trati ledového oválu a její smutek nahrazuje dobrý pocit z bronzu Veroniky Vítkové v biathlonu.

Dnes je přede mnou ještě druhá fáze přípravy v podobě účasti na mysliveckém plese. Opouštím kamarády, nechávám je svému osudu a spěchám rychlou jízdou přes Chaloupky do Nových Hamrů na vlak. Doma oprašuji společenský cooldress, leštím polobotky černým viksem, vybírám vhodnou šlajfku, vzpomínám jak se váže uzel Windsor a duševně se připravuji na výkon na tanečním place. Kamarádi držte mi palce…

fotky    video    trasa podle Krčiho

 

 

 

Loading