Rotegrube /Hengstererben

Červená jáma u Schneippovy pinky

Konečně vysvitlo slunce a prohřívá peří Tukanů, jenž dnes vylétli vzhůru k nebesům a na běžkách provětrávají stopy kolem Červené jámy, Mrtvého rybníku aby pak zakroužili pod Špičákem volným terénem k Ryžovně.

Kdo se nezúčastnil dnešní pravidelné úterní přípravy, může společně se mnou, jen tiše závidět. Z pohybu na čerstvém vzduchu a v místech kde na vás dýchá bohatá historie těžby cínové rudy se jistě raduje i Irča, rozehřátá havajským slunečním teplometem. Pokud nejste unaveni čtením těchto řádek pak klikněte na zajímavý odkaz   (  historie dobývání cínu u Hřebečné  ), kde najdete informace o tom co zde zbylo z někdejší hornické slávy a co se zde dělo pod stopami běžek zanechanými Tukany ve sněhu nad Hřebečnou.
Sedmnáct dnes svižně ujetých kilometrů je pouze střípkem v týmové přípravě na novou cyklosezónu. Já a Ouroďák však zodpovědně lámeme pracovní normy. Pod dohledem Pedra dnes usilovně trénujeme rychlost v temné štole na schodech chodby desetipatrového panelového Materhornu. Nastoupáno 502 metrů i sestoupané metry na schodech přibývají a uvidíme jak se nová metoda přípravy ujme a jak nám to prospěje v tvrdé konkurenci bajkerů z celého světa…

Loading