Dasnice, areál vodních sportů

pod „hadovkou“

První sobota roku 2018 je zde. Projevy počasí více než jarní, rtuť a líh se v teploměrech vaří, vánice, led, sníh a kruté mrazy sledujeme jen v televizních zprávách zpoza atlantiku.

Pomalu již typické středoevropské lednové teplo vylákalo dnes Romana a Áju k vodním hrátkám v Dasnicích. Honzík vyrazil za nepřízní počasí za Klínovec a rozbředlým sněhem se vydal na běžkách, doprovázen rodinou, za rodinobody ve směru k Měděnci a zpět. K odpolední vyjížďce ke Startu dojelo deset Tukanů, malý náčelník pak popsal trasu, jejíž kilometry jsou pro dnešek převážně proloženy asfaltem. První fotky, tempo nastaveno tak, abychom se v tomto dnešním „vedru“ nezapotili a vyjíždíme.

Klasiku v podobě lesních cest v Tuhnickém lese máme za sebou. Za sebou necháváme i spící „Hadovku“ a ve stoupání od Kome kolem Waltrovky ke Kolové míjíme pejsky všech ras, jenž na vodítkách vlečou své páníčky do přírody a za zdravím. Před Kolovou nabírám první stopy bahna a další pak před Pilou a za Telencem v lese Na Hupu, kde všudypřítomné ticho ruší jen zurčení vody a neustálý nářek šampióna v sedle jeho kdysi oblíbené šestadvacítky GT Zaskar.

Podhradí hradu Andělská Hora dojeto a již se odvážně pouštíme do rychlého a hodně dlouho nejetého sjezdu po asfaltu do Dubiny, odkud nás rychle tlačí zvedlá hladina Ohře do Kyselky. Ohře po lávce překonáno a od kina si dáváme do těla ve stoupání po strmé a dnes dost kluzké zkratce k asfaltu nataženému do Nové Kyselky.

Ve vzduchu visí mokro, všude ticho a klid, jen ve stoupání k Pulovicím a k Boru je slyšet pravitelný tep i dech týmu a opět stesky šampióna jak mohl jezdit terénem i na silnici na šestadvacítce. No pokrok se nedá zastavit a pod Lysým Vrchem se nezastavujeme ani my. Růžové červánky ještě ozařují Krušné Hory, dres se konečně řádně zabahňuje a v Dalovicích pak i naše reflektory ozařují zbytek kilometrů trasy natažené do Varů kolem vody. V Drahovicích u mostu pak tým opouští Cirda a Bobo si odtud lstivě zkracuje cestu k základně, kam po chvilce dojíždí po 54kilometrech i zbytek zdravě vyvětraného týmu…

fotky

 

Loading