skalní…

sjezd od závory k loketskému koupališti

Štědrý den i Boží hod jsme šťastně přežili, útočící kalorie udrželi na uzdě, je tu opět úterý a tentokrát vyjíždíme do terénů ve svátek Sv. Štěpána kde dnes, oproti textu ve známé koledě nehrozí, že bychom upadli na ledu.

Návrh odpočinutého náčelníka vyjet lehkou, oblíbenou trasou k hájovně Bor a na Kozihorskou je rychle všemi, kteří si to dali na Štědrý den, zdvořile odmítnut a tentokrát se jedeme vyšlapat přes Jenišov, Nové Sedlo do Lokte abychom pak svižně zakroužili v Královském Poříčí. Jtf se podává přesile a už to valíme bahnitou stezkou od Benediktu k Tesku. Jenišov, Mírová, Nové Sedlo a je tu před námi oblíbený sjezdík od závory na konci panelky dolů k loketskému koupališti.

Sjezdík za námi, pamětníci zde vzpomínají na bazén i zde příjemně prožité chvíle ve studené vodě, slabší kus Bobo lstivě mizí ke Gardnerovi. Proti proudu Ohře si pak zbytek týmu vychutnává na cyklostezce sváteční klid. V Královském Poříčí se rychle se stmívá, místní domorodci zalezlí ve svých norách netuší, že se dá v tomto čase jezdit na kole, něco dělat pro své zdraví a vůbec se zdravě vyvětrat v přírodě.

Výjezd lesními partiemi k rozvodně kde nás čeká vydrncáni na panelce a jízda mezi loužemi k loketskému hřbitovu. Krátké zdržení na křižovatce, šampión nás vede k podjezdu dálnice a kolem trati k porelánce. Z Louček vzhůru do nebes opět po panelech na Podhorskou výsypku.

Na vrcholu u letiště tma, jen světla osvěžovny Pod kaštanem v Horách vedou poutníky k cíli a kde slabší kusy láká nabídka zdejší vyhlášené kuchyně k doplnění kalorií. Tři zbylí Tukani pak vezou tmou štafetu k netradičnímu cíli vyjížďky, kde se opět všichni, trochu zablácení a zdrávi, setkáváme…

Loading