u jamky č. 12, 15.59 hodin

ve třetím kole u jamky č. 2, 16.16 hodin

Předpovědi počasí, které nám předkládají odhadovači a vykladači toho jak bude, se dnes náhodou strefují a jejich kvalifikované soudy odpovídají matematickým modelům. Začíná být podezřelé teplo, slibující pro blížící se sváteční dny místo sněhu bláto. 

Kamarád Dima, vybavený pozemskou IT technikou, zasílá éterem čerstvé zprávy o stavu úprav sněhové vrstvy na karlovarském golfišti, já zvedám svůj mobil a konzultuji rychle tento stav s JTF a jeho odpověď je jasná „jdeme do toho…“.

Jdu rychle vyhledat hůlky, vhodná prkýnka, žehličku a už se potím při odhadu jaký bude odpoledne sníh a teplota. Volba vosku s žehličkou v ruce je jasná, ale výsledek asi bude risk. Skluznice připravena, šatník přehrabán, na tělo rychle navlečené potřebné vrstvy. Zapomínám rychle na seznam nutných, drahou polovičkou nalinkovaných neodkladných předvánočních úkolů a už mizím z jejího dohledu.

Vše ostatní potřebné také naloženo a už „fábka“ brzdí u Normy, kde se tetelí JTF a Pušák. Vary v odpolední špičce zacpané, přidávat plyn nemá smysl. Rušná R6 je konečně za námi a před námi bílá plocha golfiště, skrývající pod sněhovou přikrývkou 18 jamek i se všemi odpališti a ztracenými míčky.

Pušák ještě domazává Extra modrý, společná fotka nejen pro pamětníky a už vyjíždíme s elánem do prvního kola. Stopa nic moc, ale napoprvé to slušně klouže, hlavně do všech stran. První a druhé kolo máme za sebou a Bobo mizí do útrob zdejší VIP osvěžovny. Uzavíráme třetí kolo a svůj pohodový výkon uzavírá i Irča. Já si dávám ve společnosti Honzíka a obou náčelníků ještě rychlé čtvrté kolečko a napoprvé to stačí. Garmin ukazuje tentokrát jen 175 nastoupaných metrů, 10 ujetých km a už se těším jak mne budou bolet nepoužívané svaly, které jsem dnes opět probudil k činnosti…

fotky

Loading