642 metrů nad mořem

tam je někde Andělská Hora a Stružná…

321. den roku je podle gregoriánského kalendáře 17. listopad a pro tento den platí, že je volno a na práci jen vzpomínáme. Kdo má dobrou operační paměť, v pořádku řadič i nezavirované úložiště si jistě rychle vzpomene, že 17. 11. 1989 odstartovala „sametová revoluce“, nebo že 17. 11. 1970 Douglas Engelbart získal patent na počítačovou myš, kterou je dnes ovládáno skoro všechno. Snad mimo vařečky, koštěte a řídítek kol. 

Vychutnat si sváteční pohodu pod vedením JTF, vyjet do přírody, protáhnout si svaly v projevech nevlídného počasí a v pátek dokážou snad jen Tukani. První metry jízdy je vedou do Tuhnického lesa, kde si přičetli první nastoupané metry a protáhli se promočeným terénem k Chatě U Obrazu. Rychlý sjezd je pak přivedl do Slovenské ulice a k Alici, odkud hravě vyjeli nad Kome. Okružní cesta poskytla pohodlí asfaltu a pak se vrhli do terénu po Beethovenově stezce, kudy je žlutá značka vyvedla k letišti a odkud pak v mlze si jen tak vyjeli k vrcholu Vítkovy hory.

Jindy pěkné inspirativní výhledy na přistávací plochu či vrcholy Doupova se dnes nekonají a před Tukany je trasa „Artamona“, jenž je vede přes Kolovou a kolem letiště po vřesovištích do Pily a před Dlouhou Lomnici. Tým zde dává na asfaltu levou, aby před Novou Vískou vyjel do polí a ke Stružné, kde je ordinována povinná zastávka, určená k doplnění pevných i kapalných kalorií. Restauračka vypleněna a přijaté kalorie jsou pak spalovány při jízdě přes Žalmanov ve směru k Telenci a k 18ti jamkovému golfišti. Tam za R6 je pak vítá zelená značka, která je doprovází ve sjezdu kolem Vratského potoku až k rozcestníku Pod Pražskou silnicí, kde značka mění barvu na červenou.

Zde stačí ve zdraví znovu překonat R6tku a pak pohodlně dojet k drahovické vodárně, odkud si můžete vychutnat pěkný sjezd po asfaltu do Hřbitovní ulice. Oblíbené lalůčky po stezkách ve stráni nad Jarem, hotel Thermal s vypuštěným bazénem nechat za sebou a už zbývá projet Varšavskou. Na Moskevské je nasazen „pivní“ špurt a tým se cpe do ordinace zdejšího rehabilitačního centra „U Kubrychtů“ po ujetí 50ti kilometrů. Pěkná oslava státního svátku ČR…

fotky Roman

 

 

Loading