od Rafandy k židovskému hřbitovu

na červené od Oldřišského vrchu k Hlubokému

Tak a máme za sebou dalších úterních 50 km. Do deníčků si můžeme zapsat poctivě nastoupaných a odpocených 726 metrů, doprovázených dobrým pocitem z jízdy v podzimně vybarvených terénech za denního světla, ale i ve tmě.

Statistika i fotky dnes prozradí, že u Startu se sjelo 17 kamarádů, Zdeněk mávnul praporkem a už vyjíždíme směr Lidl, keramička, Buchenwaldská, abychom pak v Čankově zjistili, jak dnes vypadá bahýnko na loukách a písek ve stoupání k Mezirolí. Lesní stezky nad Bílou skálou propleteny, trať KIWI nás vede přes Mezirolí, Nivy do Ruprechtova a k Odeři, kde nás ve svahu pod Velflíkem vede lalůček terénem zpět do Odeře.

K radosti silničářů je vložena asfaltová vložka, kde rychlost stoupá ve směru k Rafandě, aby pak rychle klesla ve stoupání k židovskému hřbitovu. Následuje svižný průjezd listím zasypanou úbočovkou nad Hroznětínem a už nás před stoupáním do Oldříše okukují zvědavé jalovice. Jak rychle ubývá světla, tak rychle opouští morál Čočkina i Ouroďáka, kteří dávají přednost rovinám karlovarské pánve. Ovšem výkonnější Tukani jak vidí kopec, tak přidávají na tempu a slabší kusy pak dohání tým s mírným zpožděním u zapomenuté a opět na světlo boží vykopané kamenné kapličce v Oldříši.

Vrcholek Plešivce se schovává v oblacích, rosný bod se snaží zarosit tukanská brka a nastupující tma nás nutí zapnout světla. Ještě kousek do nebe po žluté, na rozcestí pod Oldříškým vrchem pak dáváme pravou a také přednost ztrátě výšky ve sjezdu po červené do Hlubokého. Kolem tma jak v jistých místech, dřeň nadledvin i rychlý sjezd ve tmě po kořenech a mezi kameny plní tělo adrenalinem až k brodu na Rudném potoce nad Hlubokým. Klidná jízda mezi poli do Kfel a kolem ostrovských rybníků k Nejdě jej pak rychle vyplavuje.

Irča pak zapomíná na jí neustálé propagování klidného vyšlapání v závěru vyjížďky. Nejda, Nová Víska, Lesov, Bor i Dalovice pak sledují rychlost a červenou barvu blikaček Tukanů zvedajících spadané listí. Červená stopka před chebákem srovnává tým, padá zelená a začíná pivní špurt k branám rehabilitačního střediska. „Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme a jsme tu“…  

fotky

Loading