Tukani před Koulí

Tukani na Kouli

pohled ke křížku na Jekynní vyhlídce

Tuk Tuk … zvoní skleněná zvonkohra na základně, probírán je průběh závodu ČT Autor Cup, naše šampiónka září a ozvěna v lokálu rehabilitační ordinace opakuje „…jarda jágr“.

 

Vítek předvádí památku na sjezd singltreku – modrou krví nalité prsty levé dolní končetiny, Dima popisuje zážitky z hledání hub i drsný průběh hledání drahé polovičky ztracené  někde v katastru obcí Potůčky a šampión dává k lepšímu formu Sparty. Cucám posilující iontový nápoj a probírám si v duchu co napsat o dnešní, nedůstojně krátké jízdy ve směru ke Kouli a zpět. Ujetých 30km není třeba rozvádět a teprve nastoupaných 960 metrů vám řekne víc o jízdě v náročném, rozmoklém terénu mezi Březovou, Kozihorskou a vrcholem Koule.

U Startu se dnes kupodivu tísní a vyhřívá 19 kusů kamarádů. Sluneční teplo vyzývá ke striptýzu, zbytečné vrstvy oblečení odstraněny a již pod námi šustí spadané bukové listí v Tuhnickém lese. Hájovna Diana, Kazatelna, lesní zkratky  a od chaty si dáváme do těla po modré k vrcholu Abergu. Srdeční tep se pak zklidňuje ve sjezdu do Březové, aby pak jeho hodnota opět stoupla ve výjezdu od nádraží lesními strmými stezkami k hájovně Bor. Odbočka na žlutou a lesní terén pak dále odhaluje slabiny jednotlivých bajkerů. Nově položený asfalt opět stmeluje tým a zrychluje tempo. Zastávka na Kozihorské mi pak umožňuje opět srovnat dech a krok s ostatními.

Před námi je někde dnešní cíl, ke kterému nás rychlá jízda po šotolině a pak i v terénu stále přibližuje. Citelný chlad náhle střídá citelné teplo, Čočkinovci se odrozují a tým je po chvíli na Kouli. Zápis do vrcholové knížky proveden, pohledy směřují ke křížku na druhé straně Ohře, vidět je vysílačka ve Staré Roli, kousek Varů, Krušné hory i růžová barva mráčků.   Slunce rychle zapadá a my také padáme terénem k silničce nad Pionýrském doprovázeni již reflektorovým světlem z našich ořů. Malý lalůček terénem a opět rychle ztrácíme výšku po silničce k Ohři. Svatošky jak po vymření, Doubí je na tom podobně, ještě poslední metry a již nás vítají otevřené dveře základny.

Pěkný den i bajker vyhřívající své klouby a knír na lavičce v Tuhnickém lese vám to potvrdí…

fotky

Loading